03 marraskuuta 2016

Marraskuuta

Blogihiljaisuuteni puolusteluksi sanon heti, että olen mielestäni kirjoittanut kaikkea muuta hyvin innokkaasti viime kuukausien aikana. Lukenutkin olen innolla.

Viime tipassa lähettämäni novelli pääsi jatkoon Novassa, mikä olikin ainoa tavoitteeni. Novelli oli valmis ja koeluettu jo kuukausia etukäteen, ja vaikken ollut jutusta yhtään varma, päätin heittää sen kilpailuun mukaan, kävi miten kävi. Muita uutisia kilpailun edistymisestä ei sitten olekaan kuulunut.

Porttiin sain lähetettyä viime vuonna keskeneräiseksi jääneen scifi-novellini. Se oli jo suuri saavutus, että sain kursittua hankkeen kokoon. En ole koskaan kirjoittanut mitään niin osissa ja edestakaisin hajanaisesti kuin tätä soppaa, joten huhhei.

Goottiantologiaan lähettämäni novelli oli kaikista helpoin synnyttää. Luin juhannuksena Humisevan harjun uudelleen, ja jotenkin tekstiä syntyi melko vaivattomasti ja iloisesti, vaikka maisemat kovin synkkiä olivatkin. En silti yhtään tiedä, mitä siitä seuraa, seuraako yhtään mitään. Novellin idea ja ympäristö tuntuvat edelleen rakkailta, joten jos ei tällä kertaa nappaa, tulen kyllä työstämään juttua eteenpäin.

Kesä ja syksy vilahtivat noin muuten ihan hujauksessa. Möyrin lähinnä pusikoissa valokuvaamassa hyönteisiä ja hämähäkkejä, jos en ollut lukemassa tai kirjoittamassa.

vihreä hyönteinen green insect lingon puolukka

Nanowrimo houkutti kovasti, varsinkin kun kaverini ilmoittautui siihen ensimmäistä kertaa elämässään. Pidin silti pintani ja päätin kuluttaa marraskuun ihan vanhan editoimisessa. Tällä viikolla olen tosin saanut olla kotona flunssassa ja olen kirjoittanut kokonaisen uuden luvun. Hyvä minä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti