20 heinäkuuta 2016

Kesä ja Liebster

Sain vaarnalta Liebster- haasteen (joka on odottanut jo ihan ruokottoman pitkän ajan), kiitos (ja anteeksi)! Kesä on jo humahtanut puoleen väliin, enkä tiedä mitä tässä on oikein tapahtunut. En ole edes uimaan kerennyt. Huh. Mutta lukenut olen ja kirjoittanut.Tässä vastauksia saamiini hyviin kysymyksiin:

1. Mitä mieluisaa sinulle on tapahtunut tänä keväänä?

Kävin taidetta arvostavien ystävien kanssa pääsiäisenä jokavuotisella taiderundilla ja vaikka useimmiten käyn näyttelyissä ja elokuvissa mieluiten yksin, oli meillä niin hyvä poppoo kasassa, että oli tosi mukavaa.  Ensi vuonna uudestaan.

2. Luetko laaja-alaisesti myös omien mieltymyksiesi ulkopuolelta?

Vastaan tähän myöntävästi, koska kiinnostun aika herkästi asiasta kuin asiasta. Olen myös vähän yllytyshullu, joten jos joku tyrkkää käteen kirjan ja sanoo "lue tuo", minähän luen.

3. Koetko kuuluvasi jonkinlaiseen kirjoittajayhteisöön?

Internetin blogimaailmassa olen saanut yhteyden kirjoittaviin ihmisiin. Muuten hommailen ihan yssikseen.

4. Mitä mieltä olet Rainer Maria Rilken väittämästä: "Taideteos on hyvä, jos se syntyy välttämättömyyden pakosta; muuta arvosteluperustetta sille ei ole."

En ihan täysin allekirjoita, vaikka väittämässä on tiettyä hohtoa. En itse aina tunne välttämätöntä pakkoa, kun kirjoitan jotain. Haluaisin silti uskoa, että tuotokseni ovat edes jotenkuten hyviä. Pakkojakin voi olla monia. Deadline? Toive taloudellisesta palkasta?

5. Kuka on mielenkiintoisin kotimainen nykykirjailija tai -runoilija? Miksi?

Mieleen tulee sellaisia nimiä kuin Jere Vartiainen, jonka sanailua ihailen, Emmi Itäranta, jonka kirjoittama kieli on hirveän kaunista ja Elina Pitkäkangas, jonka ihmissusitrilogian toista osaa odottelen hyvillä mielin. Myös Asko Sahlbergin kirjoja haluan lukea vastaisuudessa. Nyt olen lukenut häneltä vain yhden romaanin, mutta se kolahti kunnolla ihan kaikin puolin.

6. Millainen olisi kirjallinen omakuvasi?

Aika synkkä.

7. Onko sinulla taideteosta, joka on merkittävä sinulle tai jollekin tekstillesi?

Blade Runner- elokuva ja eräs Mihail Vrubelin maalaus, jota katselin jo ihan pikkuisena ja ihailin. Molemmilla on paikkansa kahdessa eri kässärissäni.

8. Oletko intertekstuaalinen kirjoittaja?

Tekstiini puikahtaa kyllä viitteitä toisten teoksiin, mutta yritän karsia. Luin juuri yhden romaanin, jossa viitattiin ja lainattiin ja verrattiin niin vietävän paljon, että alkoi jo ihan ihmetyttää. 

9. Mitä haluaisit osata?

Sujuvaa venäjää! Maailman hienoin kieli. Siis suomen jälkeen.

10. Saatko päähäsi valmiita lauseita, repliikkejä tai sanapareja?

Enpä oikeastaan saa. 

11. Mitä odotat tulevalta kesältä?

Sitä että saan viime kesänä kesken jääneen tieteisnovellini valmiiksi ja lähetettyä tämän vuoden Porttiin. Haluan myös lukea paljon kirjoja. Molempien tavoitteiden osalta näyttää hyvältä.

hyttynen itikka mosquitoe mygga


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti