21 syyskuuta 2015

Syyskuu

Lempikuukauteni alkaa olla lopuillaan. On ollut aurinkoista, mutta mukavan viileää. Aivot toimivat syyskuussa keskivertoa paremmin. Aamulla kun herää, ei ole vielä ihan säkkipimeää. Syyskuussa haluaa tehdä juttuja. Sienestää, suunnitella, jopa vähän siivoilla (!) ja kirjoittaa. Kandin työ on seissyt taas muutaman viikon, mutta yllättävää kyllä olen editoinut pisimmälle edistynyttä käsikirjoitustani miltei joka päivä. Sen täytyy johtua syyskuusta <3. Sain oikeutuksen tällaiselle opiskeluiden laiminlyömiselle kaveriltani, joka sanoi, että kannattaa nyt vaan hyödyntää editoimisinspiraatiota, jonka syövereihin olen odottamatta joutunut. Sehän ei nimittäin tule kestämään kuinka kauaa tahansa. Niin kuin ei syyskuukaan.

Projekti "Jää" on muokkaantunut parempaan suuntaan kuukauden aikana. Se on siis se käsikirjoitus, josta sain palautetta kustantajalta ja koelukijoilta viime vuoden lopulla. Sivumäärä on vähentynyt roimasti. Aivan käsittämätön määrä turhaa höttöä on haihtunut taivaan tuuliin (siis apua, viitisenkymmentä sivua!). Joitakin lukuja olen tiivistänyt yhteen. Yhden kokonaan uudenkin olen kirjoittanut.

Kyllähän koko ajan taustalla muhii ajatus, että tulen ryssimään projektin kokonaisuudessaan, mutta välistä mieleen pilkahtelee myönteisiäkin ajatuksia. Jotenkin tuntuu, että käsikirjoitus on huomattavan paljon paremmassa kuosissa kuin puoli vuotta sitten. Olen saanut paljon aikaan ja se tuntuu hyvältä. Luulenpa, että tässä syksyn aikana saan tarinan valmiiksi jonnekin, jollekulle uudestaan lähetettäväksi.


4 kommenttia:

 1. Syyskuu on minullekin parasta mahdollista editointi-ja kirjoitusaikaa. Harmi kun kohta on jo marraskuu, joka syö sieluja. :(

  Hienoa että kässärin työstäminen on lähtenyt vauhtiin. Tiivistäminen on usein tarpeellista, joten etköhän ole saanut kiitettävästi duunia aikaan. Minunkin sisälläni asuu ikuinen pessimisti, mutta jos sen voittaa aina hetkeksi kerrallaan, tulee kässäri joskus valmiiksikin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiivistäminen on todellakin päivän sana :D. On ollut sitä jo aika pitkään, mutta jotain on opittu ja eteenpäin mennään.

   Marraskuu on kieltämättä varsin ankeahko kuukausi, silloin kaikki tuntuu hidastuvan, melkein pysähtyvän. Sitäkin silmällä pitäen on ihanaa, kun alkusyksystä on saanut suhteellisen paljon aikaan :).

   Poista
 2. Hienoa, että käsikirjoitus on noin hyvällä mallilla. :) Tiivistäminen usein on paljon vaikeampaa mitä alkuun kuvitellaan. 50 poistettua sivua on kyllä hurja määrä! I

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan sairas määrä :D. Senkin takia on vähän pöljä olo, mutta uskon silti, että se oli tarpeen!

   Poista