27 helmikuuta 2015

Pakastemunkkeja ja kalkinpoistoainetta

Eloonjäämismahdollisuuteni zombiapokalypsin sattuessa taitaisivat olla arveluttavat, koska näin unta, jossa kyseisessä tilanteessa hamstrasin otsikon tuotteita. Melkoisen randomia huomioon ottaen, etten edes koskaan ole ostanut saati maistanut pakastemunkkeja.

Sisäinen MacGyverini rupesi pohtimaan mitä munkeilla ja kalkinpoistajalla saisi aikaan vai saisiko mitään.

Pakastemunkit ovat kovia vain vähän aikaa sen jälkeen, kun ne on otettu pakastimesta. Unessani sähköverkko oli vielä toiminnassa, joten juu, munkit olivat jäisiä. Niitä voisi toki heitellä, mutta varmaan käden ulottuvilla olisi jotain vähän kovempiakin ja enemmän tuhoa tuottavia esineitä. Munkit lienee paras säästää ihan ravinnoksi.

Kalkinpoistaja on hyvin hapanta. Se sisältää mm. sitruunahappoa ja fosforihappoa.  En usko, että zombit ovat kauhean herkkiä pH:n muutoksille. Auttaisi toki tietää mikä patogeeni epidemian taustalla piilee. Sienet eivät kuulemma ole hirmu nuukia pH:n suhteen, mutta bakteerien ja loisten kohdalle tilanne voi olla toinen.

Helposti palavaa kalkinpoistaja ei valitettavasti ole. Sitruunahappoa käytetään kuulemma kalkkisaostumien ja ruosteen poiston lisäksi sikojen ripulilääkkeenä. Tästä tuli pelkästään karseita tapahtumakulkuja mieleen. Kiitos Wikipedia. Lahjoitinpa muuten kuluneella viikolla sinne viisikymppiä. Siis kruunua.

Niin, tästähän voisi veistellä vaikka humoristisen novellin. Kuten niin usein novelleissani (lue: aina), päähenkilö taitaisi kyllä päätyä lihoiksi.

Munkeista ja zombeista on muuten tehty taidettakin.
Art by John Sumrow
Olisi muuten aika paha, jos ne ruoaksi säästetyt pakastemunkit alkaisivat sulaessaan muuttua zombeiksi siellä repun pohjalla hmmm.

Unista saa paljon ideoita. Aloin kirjoittaa scifi-novellia erään toisenkin yöllisen kuvitelman pohjalta. Sen nimi on Litku ja se on vähän ällö. En minä sitä mihinkään Novaan saa valmiiksi, vaikka aikomus sellainen oli. Pitää oppia karsimaan tekemisiään. Tämänkin ajan olisi voinut käyttää vaikka käsikirjoituksen editoimiseen. Jonkinlaista tärkeysjärjestystä kehiin heti nyt.

2 kommenttia:

  1. Tunget kalkinpoistoainetta munkkeihin ja myrkytät zombit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto!! Mielessä kävi jo itsensäkin myrkyttäminen, tyyliin "hyvästi paha maailma, nukahdan mieluummin ikiuneen, kuin vietän viimeiset päiväni paeten", mutta ehkä voisi ensin kokeilla taisteluhengen säilyttämistä :)

      Poista