13 lokakuuta 2014

Sarvet seinälle ja päähän

Ostin sarvet. Kylpyhuoneeseen. Kolmisen vuotta kestänyt remontti on vihdoin viimein valmis. Vielä peili puuttuu. Ja hylly. Mutta nyt tuntuu, että on sitä mahdollista saada jotain joskus valmiiksikin.

wall decoration turqoise antlers
Sävy sävyyn hammasharjan kanssa, jee!

Siksi olen päättänyt, että keskityn vain yhteen kirjoitusprojektiin. Haluan saada Jää- kässärin valmiiksi. Olenhan sentään lukenut sen jo pariin otteeseen läpi ja editoinutkin karkeasti kummankin lukukierroksen aikana. Paketti siis näyttää jo joltakin. Kaksi muuta projektia - viisi vuotta sitten aloitettu M&M ja viime vuoden nanowrimo Skut -  ovat niin vaiheessa, että tartun niihin myöhemmin. Ehdin jo pari viikkoa sitten ahdistua M&M:n paskasta rakenteesta ja kielestä, vaikka idea on minulle edelleen rakas. Skut taas on jäänyt toistaiseksi loppua kokonaan vaille. Eli koska minulla on kuitenkin yksi käsikirjoitus joka on jo kasassa, aion pysyä vain sen parissa. Välillä tekee hyvääkin vaihdella projekteja, mutta minulla se on johtanut siihen, että keskeneräisiä kertomuksia on jo vähän joka nurkassa.

Jää on nyt 296 sivua pitkä. Se on jännityskertomus, johon olen viime päivinä lisännyt vähän kauhuelementtejä. Sain idean kaksi ja puoli vuotta sitten, kun muistelin vuosia aiemmin saamaani outoa puhelua. Kirjoitin ensimmäisen version aika nopeassa tahdissa, yhden kesän aikana. Useista muista tarinoistani poiketen yritän olla tappamatta päähenkilöä.

Joidenkin sivujen kohdalla olen ollut tuotoksestani jopa ylpeä, toisissa kohdin arveluttaa melkoisesti. Suurin heikkous tarinassa lienee sivuhenkilö, jolla ei tunnu vielä lainkaan olevan omaa persoonallisuutta. Tähänkin on tulossa muutos. On vain päätettävä, että tästä tulee nyt valmista. Vaikka puskemalla.

Menneellä viikolla tein myös Punaisella ristillä pari hyvää löytöä. Täällä törmää aika useinkin hyviin, alihinnoiteltuihin suomenkielisiin kirjoihin. Arthur C. Clarken Uhka avaruudesta ja Peter Benchleyn Tappajahai irtosivat 10 kruunua kappale. Ilostuin varsinkin tuosta Clarken scifi-klassikosta, jonka olen lukenut toistaiseksi vain englanniksi. Rendezvous with Rama oli aika loistava. Jatko-osat ostin kesällä Sweconin kirppikseltä, mutten ole vielä ehtinyt lukea.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti