10 syyskuuta 2014

Olen hyvä jossain! -haaste

Päiväunien salainen elämä- blogissa haastettiin kirjoittavia ihmisiä listaamaan viisi vahvuuttaan. Keksin ensin alkuun vain yhden varman. Sitten meni pähkäilyksi, mutta sain kolme, lopulta viisi vängällä kokoon. On se jännä miten paljon helpompaa on listata asioita, joissa on paska.


1. Uudet ideat. Niitä ropisee oikeasti päivittäin. Saan niitä kuulemistani sanoista, uutisista, näkemistäni unista jne. Koulussakin pystyin vaivatta vääntämään ainekirjoituksen mistä tahansa annetusta sanasta/otsikosta/teemasta ja tekstiä tuli ihan ilmankin annettuja apuja. Sama juttu vieläkin. Ideoita on jo nyt tarpeeksi riittämään loppuelämän käsikirjoituksiin.

2. Uteliaisuus. Haluan tietää paljon asioita. Taustatutkimuksen tekeminen on minusta mukavaa. Luen muutenkin ihan mitä sattuu, joten ihan vahingossakin törmään mielenkiintoisiin juttuihin, jotka jäävät muistiini muhimaan.

3. Ennalta-arvaamattomuus. Haluan, toivon, yritän ja teen kaikkeni, että tekstini ovat yllättäviä. Suunnittelen juonia, jotka mutkittelevat loppusivuille asti.

4. Kielioppi. En yleensä toista samoja lausahduksia joka paikassa ja haluan kielen olevan sujuvaa. Pilkkusäännön osaaminen heilahtaa alussa mainitun paskalistan puolelle, mutta muuten olen hyvä huomaamaan kielioppivirheet.

5. Porukkaa kuolee kuin kärpäsiä. Niin, tästä viimeisestähän voidaan keskustella onko se hyvä juttu, että tappaa ison osan tarinansa henkilöistä. Joillekin se kuulemma voi olla vaikeaa. Minä taas olen hyvä tappamaan keksimiäni hahmoja. Tai sitten olen vain ottanut ohjeen kill your darlings hiukkasen liian kirjaimellisesti? (Olen kyllä harjoitellut henkilöiden eloonjättämistäkin.)

Huhhei :).

6 kommenttia:

 1. Jee, kiva kun sait listan kumminkin kasaan! En tajua miksi näitä on niin vaikea keksiä, vaikka monen asian varmasti tiedostaa jossain sisimmässään. Tosi kiva lukea näitä. ;D

  Komppaan uteliaisuutta ihan näin blogiasi lukeneena. Täältä on aina kiinnostava bongata uutta asiaa mitä erikoisimmista ilmiöistä. Myös mainitsemasi sivuhuomautukset teksteistäsi ovat kuulostaneet kiehtovilta.

  Ennalta-arvaamattomuus on vaikea taito, itse en osaa yhtään. Nostaan siis hattua tälle! :)

  Kyky tappaa itsellekin rakkaita hahmoja on myös hyvä. Se usein kertoo siitä, että kirjoittaja ei junnaa self-insert vaiheessa, vaan hyväksyy myös erehtyviä hahmoja. Plus pidän verestä <3 ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teki kyllä hyvää vaihteeksi miettiä omia vahvuuksia, koska niihin huonouksiin kapsahtaa päivittäin. Tämä oli piristävä haaste :).

   Ja kiva kun tuota hahmojen murhaamista pitää joku muukin hyvänä!

   Poista
 2. Kivat vastaukset. Taidan ottaa tämän haasteen käyttööni tuolla koulumaailmassa, kun siellä kuulee joka päivä, että en minä osaa ja jaksa ja tästä tuli ihan huono.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin miten kiven alla omat vahvuudet tuntuivat olevan, mutta kyllä niitä löytyy jokaiselta, kun saa luvan kanssa pohtia. Tekee hyvää varmasti jokaiselle!

   Poista
 3. Hyvät vastaukset. Mukava huomata, miten erilaisia vahvuuksia ihmiset kuitenkin nimeävät. :)

  Yllätyksellisyys on ehdottomasti plussaa, ja se on ainakin itselläni vielä harjoituksen alla. Samoin hahmojen tappaminen. En pysty siihen, ellen päätä sitä hyvissä ajoin eli suunnilleen aloita siitä. Sivuhahmoja voin kyllä murhata surutta, eikä veri pelota minua :D

  Uteliaisuus ja uudet ideat ovat myös hienoja ominaisuuksia. Minun ideoideni ongelma on se, että ne saapuvat usein hyvin epämääräisinä möhkylöinä ja vaativat kypsyttelyä ennen käyttöönottoa. Tai ne ovat niin pieniä juttuja, että vaativat ympärilleen paljon muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kaikilla on ollut mukavan erilaisia vastauksia. Kiva lukea niitä!

   Poista