22 elokuuta 2014

Sieniä ja zombeja

Kun joku vuosi sitten luin ensimmäistä kertaa sienestä, joka valtaa muurahaisen aivot ja tekee siitä tahdottoman zombin, ajattelin, että siitäpä pitäisi kirjoittaa tarina. M.R Carey kirjoitti sen tarinan ja olen iloinen, että hän teki niin, koska The Girl With All The Gifts on hyvä kirja. Kuulin romaanista ensi kertaa tämän vuoden Sweconissa ja sitten satuin bongaamaan sen kirjaston hyllyssä. Kansikuva oli niin keltainen, etten varmaan olisi kirjasta kiinnostunut, jos en olisi tiennyt sen jotenkin liittyvän zombisieneen. Nappasin mukaani ja luin. Kirjan alku on hyvä ja sen loppu on hyvä, ja kaikki siltä väliltäkin onnistui pitämään mielenkiintoni yllä. Hyvä.

Viime päivät olen rutistanut omaakin tekstiä. Viime vuonna aloitettua Portti-novellia on pötkössä nyt 33 sivua. Se tuntuu aika pitkältä, vaikka määrä on vielä kaukana sallitusta viidestäkymmenestä. Novelli ei ole edes ihan vielä valmis, joten uumoilen sen kokonaisuudessaan saavuttavan noin 40 sivun pituuden. Oivalsin parikin juonen kannalta suurta asiaa tällä viikolla, mikä oli hieno tunne, mutta välillä tuntuu silti siltä, että projektista on paisumassa vähän liian kunnianhimoinen. Tarina kallistuu scifin ja vaihtoehtohistorian puolelle ja siihen liittyy sieni. Tiedän, kuulostaa lievän häröltä.

Hätävarasuunnitelmakin on: tulin kaivaneeksi esiin pätkän, jota kirjoitin kevään Novaan, mutta jota en saanut aikaiseksi lähettää kilpailuun. Yllätyin siitä, että novellihan on lähes tulkoon valmis sellaisenaan. Pöljää, etten saanut lähetettyä sitä Novaan, koska se ei todellakaan isompia höyläämisiä olisi tarvinnut.  Olen lukenut sen pari kertaa läpi ja tarina on hyvä 14 sivun mittaisena. Tarinaan liittyy pari zombia. Sanamuotoja vain viilailen. Osallistuminen Portin novellikilpailuun näyttää siis aika varmalta.
.
Safely Endangered

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti