10 elokuuta 2014

Mustaa pitsiä, novelleja ja hämähäkki

Kuumuutta uhmaten olen itse asiassa saanut kirjoiteltua novellia, jonka oli alunperin tarkoitus valmistua viime vuoden Portti-kilpailuun. Olen siis väsännyt sitä yli vuoden. Talven ajan se sai olla täysin rauhassa, keväällä leikkasin ja liimasin tekelettä ja nyt olen kirjoittanut siihen ihan uutta materiaalia. Sivuja on kasassa melkein 30 ja tuskailen taas kerran tarinan rakennetta ja sitä ehtiikö se edes valmistua. Olen tehnyt enemmän taustatutkimusta novellia varten kuin koskaan ennen, mikä on ollut hyvin antoisaa. En pidä sitä hukkaan heitettynä laisinkaan, vaikka itse novelli olisikin täysi susi. Paitsi että olisi kivampi jos se ei olisi.

puhalluskukka

Viikolla huomasin myös aikuiseksi kasvaneen hämähäkkipoitsuni terraarion oven olevan raollaan. Poika oli päättänyt lähteä retkelle ihan omalla luvalla. Ensin piti tarkistaa, etten vain tallo sitä valtavalla ruhollani, joten kävin läpi lattian nopeasti. Sitten keskitin etsinnät terraariota lähimpänä olevaan vaatekaappiin ja siellähän se. Mustaa pitsiä, korkkareita ja iso hämähäkki. Sellaisesta kaapista minä pidän erittäin paljon.


Karkulaisen kiinniottoon ei liittynyt suurempaa dramatiikkaa. Ei siis minun puoleltani. Poika sen sijaan luuli, että aion syödä sen, ja survoi itsensä pikkuiseksi sumpuksi kaapin perimmäiseen nurkkaan. Sain sen kuitenkin pienen tavaroidensiirto-operaation jälkeen purkkiin ja takaisin kotiterraarioon, jossa se sai rauhoituttuaan syödä tosi ison madon.

scared spider
2 kommenttia:

 1. Nauroin ääneen tolle giffille. :D
  Meillä on kotona välillä isoja ja karvaisia hämähäkkejä. Ei nyt ihan tuollaisia lemmikkisi kokoisia (suunnilleen kuten giffissä), mutta tarpeeksi suuria aiheuttamaa getioffgetioff-reaktion, kun yhtäkkiä niskassa kuljeskelevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo giffi on mainio! Kyllä me useimmiten pelotetaan hämiksiä enemmän kuin ne meitä :) mutta tokihan sitä säikähtää, jos niskassa joku kuljeskelee hih!

   Poista