24 heinäkuuta 2014

Tuhon aikakausi

Kuuma. En haluaisi valittaa hyytävän kesäkuun jälkeen, mutta nyt ulkona ei oikein voi olla ollenkaan. Vasta yhdeksän jälkeen illalla pystyy hengittämään. Sadetta odottelen senkin takia, ettei sienisato jäisi niin surkeaksi kuin tällä hetkellä vaikuttaa. Yhden kantarellikastikkeen olen saanut tehtyä ja olipa hyvää. Olen nyt virallisesti lomalla, joten kuumalla voi lukea varjoisissa paikoissa ja katsoa sisällä elokuvia. Kirjoittaa en ole juurikaan jaksanut.


Elokuvissakin tuli taas käytyä, vaikka jälkeenpäin mietin että nekin rahat olisi voinut käyttää paljon järkevämmin. Uusi Transformers- Tuhon aikakausi kun putoaa itsellä suoraan kakkelielokuvien mappiin. Ensiksikin se oli ihan LIIAN PITKÄ sisältöönsä nähden. Keskittyminen herpaantui vähän väliä ja sorruin kahdesti vilkaisemaan kännykän kelloa. Toiseksi, vaikka Michael Bayn leffoissa on jo totuttu siihen, että naiset ovat mukana vain perseensä takia, alan olla tähän todella kypsä. Tälläkään kertaa naispäähenkilö Tessa ei tee muuta kuin kirkuu ja pyllistelee. Ja hänen pitäisi olla vielä ala-ikäinen. Isäpappa Wahlberg moralisoi vähän hänen ja 20-vuotiaan rallikuski Shanen suhdetta, mutta samaan aikaan kamerakulmat varmistavat sen, että yleisön huomio kiinnittyy Tessan haaroväliin.

Antakaas kun mä vähän itken ja huudan ja sitten voin taas näyttää pyllyä. 
Ja ne uudet autobotit. Yksi on tehty näyttämään Gimliltä. Lihava (?), parrakas robotti, joka polttaa sikaria? Japanilainen samurai joka puhuu japanilaisella aksentilla? Siis kiva kun kaikki autobotit ovat erilaisia niin kuin lelutkin, mutta nämä kaksi olivat ihan liian ihmismäisiä. Optimus Primen, Bumblebeen ja Megatronin piirteet ovat onnistuneen kulmikkaita, robottimaisia (mutta silti yksilöllisiä) ihan niin kuin transformereiden mielestäni kuuluukiin olla. Houndilla ja Driftillä oli jopa ihmismäiset nenät. Ehkä ne ovat jotain uutta sukupolvea/ mallia, mutta minun mielestäni silti aika epäonnistuneita.

Lisäksi elokuvassa oli peittelemätöntä mainontaa. Henkilöt ryystävät vuoroon jotain kiinalaisia juomia ja kameraa zoomaa häpeilemättä tuotteiden nimiin. Ainahan leffoihin tungetaan mainoksia, mutta tämä oli jo liian silmiinkäyvää.

Edes dinosaurukset eivät pystyneet pelastamaan tätä kakkelipätkää.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti