23 maaliskuuta 2014

Prisoners

Olen oman nova-novellini surkeuden pakottamana tutkaillut muiden onnistuneempia kirjoituksia. Ilmoittauduinpa äänestäjäksi Atoroxiinkin, joten lukemisesta ei tule olemaan puutetta. Pääsen lukemaan kaikki 30 ehdolla olevaa novellia. Yritän ihan ajatuksen kanssa eritellä mielestäni onnistuneita novelleja.

Elokuviakin olen viikolla katsonut. Itse asiassa katson paljon elokuvia, mutta hyvin harva niistä on mainitsemisen arvoisia. Olen kai aika vaikeasti miellytettävissä. Joko arvaan tapahtumat liian aikaisin tai en hyväksy loppua (keksin aina tilalle oman versioni). Jälkimmäinen tapahtuu nolon usein.

Aion kuitenkin tässä mainita Hugh Jackmanin ja Jake Gyllenhaalin tähdittämän Prisoners- leffan.


Prisoners on rikostrilleri, jossa kaksi pientä tyttöä katoaa keskellä päivää. Jackman esittää toisen tytön isää Keller Doveria, Gyllenhaal juttua tutkivaa etsivä Lokia. Doverin mielestä poliisivoimat eivät tee työtään tarpeeksi hyvin ja kun tyttöjen sieppauksesta epäilty kehitysvammainen nuori mies päästetään vapaaksi, hän ottaa lain omiin käsiin. Lopulta asiaan sekaantuvat myös toisen siepatun tytön vanhemmat.

Prisoners on melkein kaksi ja puoli tuntia pitkä, mutta se ei tunnu siltä. En arvannut tapahtumien kulkua etukäteen ja elokuva oli oikein onnistunut. Katsojan on myös kyseenalaistettava kenen puolella oikein on. Doverin motiivit ovat selvät, mutta oikeuttaako oman lapsen pelastaminen ihan mihin tahansa? Doverin sympatiapisteet laskevat sitä mukaa kun elokuva etenee. Roolit vaihtuvat. Olen myös hyvin iloinen voidessani kehua elokuvan loppua. Se on melkein täydellinen (paitsi että olisin ottanut toisen tytön vanhemmat tarkempaan syyniin ja toivonut, ettei etsivä Loki vielä viimeiseksi käännä päätään...hihii!).

Pidin tarinan käänteistä ja tunnelmasta sen verran, että etsiskelin josko elokuva perustuu kirjaan. Ei taida perustua, mutta jos näin olisi ollut, olisin varmaan halunnut lukea kirjan.

Kirjoihin perustuvista rikosleffoista puheenollen, Gillian Flynnin kirjasta Dark Places on suunnitteilla elokuva. Pääosaa pitäisi esittää Charlize Theron ja muutenkin roolijaot näyttävät aika mainioilta. Pidin Dark Places- kirjasta vähemmän kuin Flynnin kahdesta muusta dekkarista: Sharp Objects (postaus) ja Gone Girl (postaus), mutta ei sekään huono ollut. Haluan kyllä nähdä elokuvankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti