24 tammikuuta 2014

Nova 2014

Turun Science fiction- seuran järjestämän Nova- novellikilpailun deadline on maaliskuun lopulla. Aloin viime vuonna kirjoittaa tieteisnovellia, jonka oli tarkoitus valmistua Portin järjestämään kilpailuun, mutta jonka toteutus tökki niin paljon, että se jäi kesken. Olen silti vaivihkaa kirjoittanut sitä vähän eteenpäin. Alku meni oikeastaan kokonaan uusiksi jo viime vuoden puolella. Tarina on jonkin sortin rinnakkaishistoriaa, tapahtumat sijoittuvat toisen maailmansodan aikaan. Tein taustatutkimustakin ja kirjoitin paljon historiallisia faktoja ja päivämääriä muistiinpanoihini viime kesänä. Pidän ideastani, mutta tiettyjä vaikeuksiakin on.

Novan kilpailutöiden pituudeksi on määrätty 20 liuskaa. Se tuntuu aika rajoittavalta, koska kuvitelmissani tästä on tulossa ainakin 30 sivun pituinen (Portin kisassa pituus sai olla kokonaiset 50 liuskaa). En siis tällä hetkellä usko saavani kursittua tekeleestä sallitun pituista. Enkä usko, että väkisin typistämälläkään tarina yhtään paranisi.

Keskeneräisiä projekteja sen kuin pukkaa lisää, koska sitten rupesin kirjoittamaan taas jotain ihan muuta. Viime vuosien zombihuuma on jo jäähtymään päin, joten tiedän olevani jäljessä kehityksessä, mutta toisista vanhoista muistiinpanoista löytyi kauan sitten ylös kirjoitettu idea tytöstä ja parista elävästä kuolleesta. Saas nähdä mitä tästä tulee, tuleeko mitään.


2 kommenttia:

  1. Onnea novelleihin! Hauska nähdä Novaan näin paljon kiinnostusta blogien puolella. Jos novelli ei kutistu suosiolla, tuleehan syksyllä aina uusi Portti-kisa. Olen tosi innoissani omista novelleistani ja kerrankin tuntuu, että saisin ne jopa valmiiksi ajallaan.

    Minulle Portin kisan 50 liuskaa taas on jo liikaa. Olen lueskellut joitain Portissa menestyneitä novelleja (mm. Pasi Ilmari Jääskeläistä) ja välillä pituus on tuntunut novellissakin. 20 liuskaa on minulle selvästi sopivampi mitta.

    Eikä kannata miettiä liikaa sitä mikä on muodissa. Huumat menevät, mutta hyville tarinoille on aina tilaa. :)

    VastaaPoista
  2. Niin, pääasia on, että on hauskaa hyvän tarinan kanssa :). Tähän hommaan on vaikea kyllästyä, on se sen verran hauskaa. Yritän nyt väsäillä novelleja kokoon ja katsotaan, jos jonkun saan lähetettyä jonnekin! Onnea sinnekin!

    VastaaPoista