12 tammikuuta 2014

Miehiä ei saa haukkua

Vuosisatojen ajan naisilla ei ollut paljoakaan sananvaltaa saati –vapautta. Nyt meidän maassamme naisten sananvapauden rajatolpat on viety paljon kauemmaksi kuin miesten. Naiset saavat laukoa sellaisia asioita miehistä, joita miehet sanoessaan naisista saisivat vähintään kirjallisen varoituksen tai potkut tai rikosilmoituksen tai kaikkia edellä mainittuja. Viasat playn mainoksessa nainen haluaa katsoa miehensä kanssa Magic Mike- elokuvan ja mies katselee kiltisti strippaavaa Matthew McConaugheytä. Tilanne ei olisi ollut nähtävästi yhtä hauska, jos mies olisi halunnut katsoa naisstrippareista kertovaa elokuvaa, jossa hemaiseva näyttelijätär levittelee haarojaan kuvaruudussa. TV:n komediasarjoissa ja suuressa osassa mainoksia perheen pölvästi on mies. Hänestä tekevät pilaa jopa perheen lapset ja älykäs nainen tekee kaikki päätökset hänen puolestaan.

Onko tämä se, minkä puolesta feministit ovat taistelleet vuosikymmeniä? Se että nainen kilpailee miehen kanssa ja kiilaa hänestä ohi, alkaa vähätellä häntä, tekee seksistisiä yleistyksiä?
Feminismi tarkoittaa sitä, että halutaan yhtäläiset oikeudet kummallekin sukupuolelle. Sääntöjen, oikeuksien ja velvollisuuksien tulee olla naisella ja miehellä samat. Mies ei saa vähätellä naista, eikä nainen siten saa vähätellä miestä. Tämä ei tarkoita sitä, että naisen ja miehen pitää olla tunne-elämältään täysin samanlaisia. Silloin emme enää olisi miehiä ja naisia. Molempien pitää silti kunnioittaa toisiaan.

Feminismistä on tullut ruma sana ja vieläpä aivan turhaan. Se EI tarkoita miesten kyykyttämistä, vaan sitä että saataisiin naiset ylös seisoma-asentoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti