26 lokakuuta 2013

Sienimäiset hautajaiset

Ainoa syy miksi kaipaan joskus Facebookia on Suomen sieniseuran ryhmä siellä. Hienoja kuvia sienistä, joita ei olisi uskonut olevan olemassakaan näillä korkeuksilla ja lajintunnistusapua aina kun tarvitsee. Sienissä on jotain todella mielenkiintoista. Kieltämättä vähän innostuin, kun luin Hesarista että kannon pielessä kasvavan mesisienen maanalainen rihmasto voi olla 10 neliökilometriä laaja. Sienet siis tietämättämme hallitsevat maailmaa.

Sienten valtaan luovutamme myös omat maalliset jäännöksemme kun kuolemme. Taiteilija Jae Rhim Lee on kehittänyt Infinity Burial- projektin, jossa sieniä voi jopa vähän avittaa hyödyllisessä hajotustyössään. Ruumista ei käsitelläkään maatumista estävillä palsamointilitkuilla, eikä sitä pakata huippukalliiseen, myrkyillä kyllästettyyn arkkuhökötykseen. Ei, vaan sen päälle puetaan taiteilijan suunnittelema sienipuku.

Sienipuku hautajaiset Fungus funeral suit

Puku on tehty orgaanisesta puuvillasta ja sienirihmastoja muistuttavissa kuvioissa on mukana oikeita sieni-itiöitä. Jotta maatuminen kävisi vieläkin nopeammin ja luontoystävällisemmin, ruumis käsitellään lisäksi sienten kasvua edistävillä yhdisteillä. Eipä yhtään hullumpi idea.

Infinity Burial Project

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti