19 lokakuuta 2013

Ruttonaamio

Toiset ihailevat keskiaikaa. Minulle aikakaudesta tulee mieleen päällimmäisenä musta surma. Siitä puheen ollen..Tom Banwell tekee upeita naamioita. Olen jo monta vuotta haaveillut ruttolääkärin naamiosta ja tästä galleriasta löytyi heti useampi ihanuus. 


 
Deviantart/ Tom Banwell
 

4 kommenttia:

 1. Minulla on kans outo viehtymys ruttonaamioihin! Niissä vaan on sitä jotakin: sellaista salaperäistä rujoutta, epäinhimillisyyttä lintumaisessa paketissa. Ne tosiaan kääntävät katseen.

  Tiedän tosin hieman huonosti ruttonaamioiden historiasta (vaikka minullakin keskiaika-assosisaatiot ovat usein aika kurjia). Tiedätkö sinä mikä käytännön funktio naamareilla oli? Yritettiin estää tartuntaa? Kuvittelisin tuollaisen pelottavan kuolevaa potilasta! ;)

  VastaaPoista
 2. Hieman halju olo tulisi kyllä jos hoitavalla lääkärillä olisi kasvoillaan tuollainen hökötys :). Lääkäreillä oli lisäksi pitkä kaapu ja keppi kädessä hmm. Naamion tarkoitus oli todellakin suojata tartunnalta. Bakteereista ei vielä tiedetty, mutta vallalla oli käsitys, että rutto leviää huonon, saastuneen ilman välityksellä. Sen takia naamiossa oli pitkä nokka, johon laitettiin erilaisia yrttejä. Muistelen lukeneeni jostain, että lääkäreitten selviytymismahdollisuudet eivät olleet silti kovin hyvät ja moni lähti lisäksi lätkimään.

  Penkkareihin olisi ollut siistiä saada tämmöinen, mutta taitavat maksaa valitettavan paljon (en ole viitsinyt edes katsoa hintoja). No aina saa haaveilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penkkareistanihan on kulunut jo vuosia, mutta olen nähtävästi vähän katkera vieläkin hehe :D

   Poista
  2. Ehkä vielä joskus tulee mahdollisuus mennä ruttonaamiossa bileisiin! Ei pidä luovuttaa ;D

   Poista