15 syyskuuta 2013

Uusi projekti

Dekkarin editointi edistyy. Se on vähän vähemmän surkea kuin viikko sitten. Moni asia silti epäilyttää vielä. Yksi henkilöistä on ihan liian paperinen ja tarvitsee lihaa luiden ympärille. Turhia hahmoja tarinassa ei mielestäni ole, kaikilla on tarkoituksensa. Heistä pitää vain tehdä uskottavampia. Olen karsinut turhia kappaleita kovalla kädellä ja kirjoittanut vähän lisääkin. Päähenkilön sairaudesta olen kertonut vähän enemmän nyt ja siitä miten se aiheuttaa ahdinkoa. Tekeleen on tarkoitus olla trilleri, joten tietyn jännitteen täytyy pysyä yllä alusta loppuun. Turhia löpinöitä on pakko vielä höylätä pois. Romaanin aloituskappalekin on alkanut ottaa silmään. Aloituslauseenkin olen kirjoittanut kokonaan uusiksi ja tulen luultavasti tekemään sen vielä monta kertaa.


Mutta sitten: menin aloittamaan uudenkin projektin ihan tuosta vain! Tarinan, joka sijoittuu tänne Ruotsiin. Maa kun on tullut viidessä vuodessa jo aika tutuksi ja nimenomaan ruotsinsuomalaisia kun tapaan päivittäin. Mustan huumorin sävyttämä tarina on kypsynyt jo jonkun aikaa ja eilen aloin laittaa ajatuksia paperille. En silti anna sen viedä energiaa tästä dekkaritrilleriprojektista, koska se on kuitenkin näinkin pitkälle edistynyt.

buttersafe.com

1 kommentti:

  1. Minä olen kokenut usean projektin yhtäaikaisen työstämisen mukavammaksi kuin päättömän puurtamisen yhden parissa. Näin saa kässäreille taukoa, ilman että lopettaa kirjoittamista kokonaan.

    Ja uudet projektit on aina parhaita, kunnes ovat vanhoja! :D

    VastaaPoista