28 heinäkuuta 2013

PVC

Viikko meni taas niin että sujahti. Olen viime päivinä mm. ihmetellyt sitä miten jotkut osallistuvat lukumaratoneihin, eli yrittävät lukea 24 tuntia putkeen. Yritän ymmärtää, mutten siinä onnistu. Itselleni lukeminen on nautinto, enkä halua tehdä siitä moista repimistä. Univajeisena voin kyllä pakottaa silmäni kirjan riveille, mutta mitään muistijälkiä "luetusta" ei takuulla jäisi.

Lisäksi ihmetystä on herättänyt uuden kruununperillisen syntyminen Englannissa. Asiasta tehdään kaikki mittasuhteet ylittävä. Käy vähän poikaa sääliksi.

Töissä tuli myös pientä kiistaa siitä, minkälaisia suojakäsineitä pitäisi käyttää, kun käsitellään bensiiniä. Joku oli ostanut halvimpia mahdollisia vinyyli- eli PVC-hansikkaita ja kun sanoin, etteivät ne oikeasti anna riittävää suojaa bensiiniä vastaan, niin asiaa ei oikein tahdottu uskoa. Ei edes sitten, kun aloin asiaa netistä tarkistaa. Joku toinen kävi kysymässä joltain toiselta, joka oli sanonut, että "kyllä me ennenkin ollaan näitä hanskoja käytetty", joten se oli sitten siinä. Ihmiset hakevat yllättävän usein mielenrauhaa, joka on täysin valheellista. Tässäkin tapauksessa helpoin vaihtoehto oli etsiä itseä miellyttävä selitys asiaan ja hyväksyä se noin vain. Kukaan ei jaksanut lähteä ostamaan tai tilaamaan nitriilihansikkaita, koska siihen olisi mennyt vain lisää aikaa ja ne olisivat sitä paitsi maksaneet huomattavasti enemmän.

Täällä ja täällä on hyvät taulukot oikeiden suojakäsineiden valitsemiseen. Laitanpahan linkit vaikkei ketään kiinnosta. Ha.

Pari viime päivää ovat olleet hikisen kuumia. Olemme käyneet Furuvikin eläintarhassa piknikillä ja joella kalastelemassa. Viime kerralla nukahdin veneeseen, oli aivan ihanaa olla ulkona iltasella. En ole ehtinyt/jaksanut kirjoittaa juuri mitään minnekään. Yhtä uutta tieteisnovellia olen raapustellut pari riviä ja saanut liudan ideoita uusia tarinoita varten. Niitä olen laittanut ylös talteen vastaisen varalle (vaikkei loppua näy).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti