07 kesäkuuta 2013

Kuoleman enkeli

Helleaalto on saavuttanut meidät täällä Ruotsissakin ja eilen kaikkia kansallispäivän viettäjiä hellittiin ensimmäisellä aidolla kesäpäivällä. Minäkin olen ihan tyytyväinen, ettei sukkahousuja tarvinnut vetää aamulla jalkaan, eikä naama kastunut harmaasta vesitihkusta, mutta päivän liikenteessä oltuani voin taas kerran todeta, etten ole aurinkoihmisiä. Päätä särkee, koska olen koko päivän siristellyt silmiäni puolisokeana. Pilviselläkin säällä tarvitsen usein aurinkolasit, koska silmäni todellakin ovat niin arat. Kummaa.

Luin taas novellinkin, joten olen nyt lukenut kolme novellia ja tavoitteeseen on jäljellä seitsemän. Luin Milla Pyyn novellin Kuoleman enkeli, joka sijoittui toiseksi eduskunnan järjestämässä kirjoituskilpailussa. Se löytyy hiljattain julkaissusta Mustat Joutsenet- antologiasta. Tarina kertoo tulevaisuudesta, jossa rikollisjärjestöt ovat saaneet ylivallan yhteiskunnassa. Helvetin enkelit hallitsevat Suomea ja taistelevat Venäjän mafiaa vastaan, meksikaanit ovat päässeet valtaan Amerikan mantereella jne. Karu tulevaisuuden kuvaus kerrotaan tytön näkökulmasta, jonka äiti oli eversti Neva, Kuoleman enkeli.

Novelli on lyhyt, mutta hyvin toteutettu, eikä niin kauhean kaukaa haettukaan. Meksikossa huumekartellit käyvät jo nyt kirjaimellista sotaa hallitusta vastaan. Rahalla saa ja hevosella pääsee. Jos on tarpeeksi rahaa, voi ostaa itselleen armeijan.

Tällä viikolla kuulin myös kuinka eräs opettaja kertoi turhautuneensa, kun luokan pieniltä oppilailta oli kysytty ketä henkilöä he ihailevat ja kaksi pojan nassikkaa olivat sanoneet vastaukseksi "huumediilereitä".

3/10
Mifonkien matkassa- blogissa on meneillään kirja-arvonta, jossa voi voittaa Mifongin perinnön jatko-osan Mifongin ajan. Aikaa osallistua on vielä muutama päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti