20 huhtikuuta 2013

Skulls and Bones

Olen jutellut muutamana kertana bulgarialaisen, Gävlen torilla istuvan rummunsoittajanaisen kanssa ja tapasin hänet tänäänkin ohimennen. Hän on istunut samassa kohtaa kaupan edessä pahoina pakkaspäivinäkin. Itse olisin kuolla kuukahtanut jos olisin yrittänyt samaa. Nyt on onneksi jo lämpimämpää. Ohikulkijat eivät jaksa enää edes vilkaista häntä, eikä hänen kupissaan ole koskaan paria kolikkoa enempää jos sitäkään. Olen aina välillä pysähtynyt tervehtimään häntä, mutta vasta tänään kekkasin kysyä puhuuko hän mahdollisesti venäjää. Tottahan toki puhuu, eli hyvä kun välähti. Tähän saakka olemme vaihtaneet ontuvia sanoja ruotsiksi ja loput olemme viittoneet oudolla pantomiimikielellä. Nyt pääsimme jo huomattavasti pidemmälle. Hän kertoi asuvansa pienessä asunnossa usean muun bulgarialaisen kanssa ja että hän on leski. Mietin pitäisikö hänelle tarjota teet seuraavan kerran kun kuljeskelen torilla.

Ostin kaupungilla itselleni muisti- tai päiväkirjan, kun etsiskelin askartelutarvikkeita kirjakaupassa. Ötököiden ystävä kun olen, olihan tämä pakko ostaa.


Lääninmuseossa tuli myös pyörähdettyä, kun kaipasin kiireisen päivän keskellä hiljaisuutta ja omaa rauhaa. En edes katsonut taiteilijan nimeä, mutta tämä oli kivan näköinen mörrinkäinen.


Taiteesta puheen ollen, ruotsalainen Petra Shara Stoor tekee taidetta oikeista eläinten pääkalloista. Hän oli kerran metsässä käyskennellessään löytänyt kallon ja ottanut sen parempaan talteen :). Nyt hänen teoksiaan myydään ulkomailla asti. Ei yhtään hullumpaa. Hänellä on galleria Jättendalissa.
Skulls & Bones- taidetta löytyy kotisivulta: www.skullartistry.com

Art by Petra Shara Stoor Skulls & Bones

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti