23 huhtikuuta 2013

11

Päiväunien salainen elämä heitti minulle haasteen :).

  1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään. 
  2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen. 
  3. Haastetun tulee keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille. 
  4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa. 
  5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut. 
  6. Ei takaisin haastamista. Kysymykset haastetuille.
1. Minun on pakko saada olla yksin ja rauhassa joka päivä ainakin vähän aikaa. Ihmisten, varsinkin ystävien, seurassa on ihan kiva olla, mutta väsyn tosi paljon, kun minun pitää puhua ja kuunnella pitemmän aikaa yhteen menoon.

2. Lopetin punaisen lihan syönnin yli puoli vuotta sitten ja olen vähentänyt kanaakin. En ole koskaan erityisemmin pitänyt lihasta, mutta sitä tuli syötyä vain sen takia, kun kaikki muutkin syövät. Eläinten huono kohtelu on sekin ottanut päähän ihan aina, joten en ole haikaillut lihan perään ollenkaan sen jälkeen kun lopetin.

3. Minua luullaan aina paljon nuoremmaksi kuin mitä oikeasti olen ja sen takia minua ei monestikaan oteta kauhean vakavasti. En tiedä tarvitseeko aina ottaakaan, mutta joskus asia sekä huvittaa että ärsyttää.

4. En voi sietää hiphoppia tai räppiä, enkä oikein RnB:täkään. Tulen vihaiseksi jo parin sekunnin jälkeen, joten en esimerkiksi pysty olemaan kaupassa, jossa soitetaan jotain näistä, ja radiokanavakin vaihtuu välittömästi jos kuulen sellaista kuraa.

5. Pidän oopperasta ja kulutin kerran opiskeluaikoina viimeiset eurot oopperalippuun. Ooppera oli Tsaikovskin Jevgeni Onegin.

6. Käyn mielelläni yksin museoissa ja elokuvissa. Elokuvissa käyminen on kivaa kullan tai kaverinkin kanssa, mutta yksin säästyy jälkipyykiltä. Olen yleensä eri mieltä kuin muut, joten on helpompaa, kun ei tarvitse selittää kenellekään mielipiteitään.

7. Olisi kiva julkaista joskus kirja, mutta jos se joskus onnistuisi, en haluaisi kuvaani kirjan takakanteen tai mihinkään muuallekaan. Haluan pysyä anonyymina.

8. Minulla ei ole facebookia.

9. Näen valtavan paljon unia. Uneni on siksi usein niin levotonta (vai pitääkö sanoa toisinpäin: uneni on levotonta, siispä uneksin kovasti), että olen väsynyt vaikka menisin kuinka aikaisin nukkumaan.

10. En halua lapsia. En tunne tarvitsevani niitä mihinkään, joten ne vain hankaloittaisivat elämää.

11. En tykkää yhtään shoppailusta ja mieluiten hoidan ostokset netissä.


1. Mitä mieltä olet runoudesta? Kiinnostavatko runot?

Täytyy myöntää, etten aivan lähiaikoina ole runoja lukenut, mutta pidän runoudesta ja ihailen niitä, jotka osaavat runoilla. Minä en osaa. Pidin jo pienenä Kalevalasta, ja hyllystä löytyy sen lisäksi joitakin muitakin runokirjoja, esim. Kailaan, Sarkian ja Bo Carpelanin runoja.

2. Mikä on tärkein saavutuksesi tähän mennessä?

Se, että olen hengissä ja terve ja vieläpä melko järjissäni, eikä minulla ole rikosrekisteriä.

3. Kahvia vai teetä?

Teetä totta kai! Sitä tulee hauduteltua monta kuppia päivässä. Kahvia en juo ollenkaan.

4. Oletko genreuskollinen lukija tai kirjoittaja?

En. Kivampaa kokeilla eri tyylilajeja. Voin lukea oikeastaan mitä vaan, paitsi ihan täyttä romantiikkahömppää, siinä kulkee raja. Mitä omaan kirjoittamiseen tulee, kirjoittelen mieluiten fiktiota, jännittävää sellaista, mutta siinäkin kokeilen eri juttuja.

5. Mikä on suosikkielokuvasi?

Jos on ihan pakko sanoa vain yksi, ehkä se on sitten The Matrix.

6. Mitä pelkäät?

Läheisen ihmisen sairastumista tai kärsimistä.

7. Auto vai julkiset kulkuneuvot?

Liikun paljon bussilla ja junalla olisi kiva matkustaa enemmän, mutta se maksaa liikaa. Ajokorttia olen silti hommaamassa, joten on tullut ajeltua autolla aika paljon. Inssi on jossain vaiheessa toukokuun alkupuolella.

8. Osaatko muita kieliä? Mitä?

Osaan sujuvaa englantia ja ruotsikin luonnistuu hyvin tätä nykyä, koska olen asunut Ruotsissa viisi vuotta. Venäjääkin olen opiskellut, mutta se on huonontunut käytön puutteessa. Osaan edelleen lukea ja kirjoittaa venäjää ja pitää yllä yksinkertaisia keskusteluja.

 9. Mikä on paheesi?

Luen ja ostelen kirjoja, ja silloin jää paljon muita asioita tekemättä.

10. Mitä ajattelet kirjallisuuden tulevaisuudesta?

Sähkökirjat varmaan halpenevat ja yleistyvät, mutta kyllä paperisillakin kirjoilla paikkansa on. Tarinoiden kirjoittaminen ei lopu koskaan.

11. Onko kesäsuunnitelmia? Millaisia?

Helsinkiin pitäisi lähteä käymään. On ikävä jäätelöä ja Vaasan ruispaloja. Etelä-Ruotsissakin haluaisin pyörähtää. En ole koskaan ennen käynyt.


Ei Kössin fiksuin naama.

Tästä haasteen saa poimia itselleen ken tahtoo :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti