20 maaliskuuta 2013

Kaksikymmentä kärpästä päivässä

En yleensä jaksa puhua säästä, mutta talvi tuntuu vain jatkuvan ja jatkuvan ja jatkuvan, ja Gävlen kaupunki on yksi iso tuulitunneli, jossa on aivan sama mihin suuntaan kuljet, kun aina tuulee naamaan. Kuuden asteen pakkasessa se ei ole yhtään mukavaa. Se on itse asiassa aika kamalaa. En tiedä enää mitä laittaisi päälle, koska tuuli menee vaatekerrosten alle.

Olen ollut suomen opettajana nyt jonkun aikaa ja tykkään hommasta koko ajan enemmän. Keksin mielelläni lisätehtäviä ja pienessä ryhmässä ei edes jännitä. Enpä olisi koskaan uskonut. Hyvä, kun uskalsin kokeilla.

Kirjoitushommia yritän tehdä joka välissä kun ehdin. Sekä omia ikuisuusprojekteja, paria kirjan poikasta, että kandidaatin työtä, jonka aiheeksi on varmistunut epigenetiikan merkitys sukupuolten erilaistumisessa ja seksuaalisuuden kehityksessä.

Löysin muuten ihan hauskan blogin, jonka nimi on Bug Girl's Blog, ja nimestä voi jo päätellä sieltä löytyvän kaikkea ihanaa ötököistä ja hämähäkeistä. Tulen aina hyvälle mielelle, kun löydän ihmisiä, jotka osaavat arvostaa pienempienkin otusten monimuotoisuutta.

Eikö tämänkin kaverin tanssiesitys ole aivan hurmaava?

 
 
Kiinan edesmennyt diktaattori Mao ei kuulemma pitänyt erityisemmin kärpäsistä. Luin tänään kirjastossa Helsingin sanomia ja sain tietää, että hän oli aikanaan määrännyt, että jokaisen kiinalaisen pitää tappaa kaksikymmentä kärpästä joka päivä. Tarkoitus oli siis tappaa siten kaikki kärpäset Kiinan maalta. Koululaisten tuli kerätä tappamansa siivekkäät tulitikkuaskiin ja näyttää ne päivän päätteeksi opettajalleen. Että sellaista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti