01 tammikuuta 2013

Skorpionipitsaa

Luin loppuun pari kuukautta sitten aloittamani Kathy Reichsin esikoisdekkarin Déja Dead (luin ruotsalaisen käännöksen Redan död), jossa antropologi Temperance Brennan selvittelee sarjamurhaajan tekosia ensimmäistä kertaa. Tartuin kirjaan tietenkin sen takia, että pidän Bones- tvsarjasta ja halusin tietää onko kirjailija kirjoittanut Brennanista yhtä hauskan hahmon kuin hän on sarjassa. Ei ole. Kirjassa Brennan on raitistunut alkoholisti. Hän on eronnut miehestään ja hänellä on yksi tytär. Edes raa'at sarjamurhat eivät olleet erityisen kiinnostavia, joten kirja ei hetkauttanut suuntaan tai toiseen. En välttämättä aio lukea dekkarisarjan seuraavia osia. Bones-sarjaa aion jatkossakin katsella ja olen edennyt neljänteen tuotantokauteen.

Olen ennenkin miettinyt, että on aika jännä miten suosituista kirjoista tehdään tv-sarjoja. Kun kirjoja ja sarjaa sitten verrataan toisiinsa, ei niillä ole mitään muuta yhteistä kuin ehkä päähenkilön nimi. Samaa voi sanoa sarjasta Rizzolli&Isles, joka perustuu löyhästi Tess Gerritsenin luomiin hahmoihin. Kirjoissa rikosetsivä Jane Rizzollia kuvataan jokseenkin rumaksi ja miesmäiseksi, kun taas sarjassa hän on pitkätukkainen hottis. Lisäksi oikeuslääkäri Maura Isles on sarjassa hirveä munahaukka, mikä ei myöskään vastaa kirjan hahmoa millään tavalla. Etsivä Barry Frost on sarjaan kirjoitettu tummaihoiseksi, vaikka kirjassa hän on vaalea hissukka. Miltähän kirjailijasta on tuntunut, kun hän on ensikertaa lukenut tv-sarjan käsikirjoitusta? Ehkei juuri miltään muulta kuin makealta. Onhan hän saanut hyvät rahat.

Ostin Tukholmasta laukun ja hameen. En ole pitkään aikaan ostellut tällaisia ihania hörsyjä, mutta nyt repsahdin. Olen läpikäynyt eräänlaista ikäkriisiä ja mietiskellyt pitäisikö minun pikkuhiljaa päästä yli lolita- ja goottityyleistä. Mutta sitten palaan taas mietteissäni siihen, etten halua toisten takia lähteä tyyliäni tuosta vain muuttamaan. Eli kyllä aion jatkossakin käytellä nättejä vaatteita. Minua sitä paitsi luullaan vieläkin 18-vuotiaaksi, joten saan aika paljon anteeksikin :).

Missä uusia tavaroita, siellä tarkastuksen suorittaa Kössi.

Sain myös lahjaksi pullon kirkasta. Crystal head on kanadalaista vodkaa harvinaisen hienossa pullossa.Sain vihdoin viimein maistettua lahjaksi saatuja pikkuskorpioneja. Pelkiltään maku oli jokseenkin vastenmielinen, joten keksimme laittaa niitä pitsan päälle. Ruotsissa pitsan päälle laitetaan mm. banaania ja rusinoita, joten tilasimme kana-banaani-curry-rusina-maapähkinä-parsa- pitsan ja kotona tuunasimme sen skorpioneilla. Rusinat otti vastaan eniten, muuten meni hyvin kaupaksi!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti