23 elokuuta 2012

Bane vs kuunatsit

Oikein sopivasti koko yön satoi vettä yhteen putkeen ja näin aamulla kymmenen aikaankin maisema vielä ui, kun eilen mentiin lupailemaan aamulenkille lähtöä. Kai sen lenkin voi illallakin käydä tekemässä. Näin sääolosuhteiden pakosta. Syksyynhän tässä ollaan kallistumassa ja kiitos siitä, koska haluan unohtaa kesän niin nopeasti kuin mahdollista. On tosin jo tiedossa, ettei talvestakaan tule mitenkään mieltä ylentävä, mutta ei se voi olla ainakaan pahempi kuin tämä kesä on ollut. No, päivä kerrallaan kaikki tuntuu vähän yksinkertaisemmalta. Niin ainakin väitetään. Sieniä voisi vielä käydä hakemassa ja puolukoita pitää lähteä kohta poimimaan.

Viime viikolla käytiin katsomassa The Dark Knight Rises ja taas vähemmän yllättäen tykkäsin eniten siitä pahiksesta eli Banesta. Elokuva kokonaisuudessaaan saa sellaiset keskivertopisteet minulta..3 tähteä viidestä. Arvasin sen pääpahiksen vähän liian aikaisin, mutta pitäisi kai lopettaa leffan aikana mietiskeleminen ja antautua vain kuvien vietäväksi. Ehkä yleinen huono mielialani vaikutti muutenkin leffaelämykseen, joten sanoisin kaikille että oli se silti katsomisen arvoinen elokuva. Ja Bane <3.


Tuosta leffan omasta päänsisäisestä spoilalusta vähän vielä...siitä on tullut huono tapa ainakin itsellä ja pelkään tulevani yhtä kyyniseksi kuin pikkuveikka, joka ei koskaan anna yhdellekään näkemälleen elokuvalle nollaa pistettä enempää (vähemmätkin pisteet ovat mahdollisia, koska käyttöön on otettu jo miinuspisteet). Toisaalta on kiva käyttää järkeään elokuvan kanssa ja siitä saa jotain kiksejäkin kun tajuaa juonen hienoisia piirteitä omaan tahtiinsa, mutta sitten tulee helposti haukuttua käsikirjoittajia, jos loppu aukeaa jo hyvissä ajoin ennen lopputekstejä. Yksi ongelma joka itsellä ainakin on kun katselen Law and Order Special Victim Unitia on se, että pahikset tunnistaa ihan naamakertoimien perusteella. Useimmissa viime aikoina katsomissani jaksoissa pahista on näytellyt jostain muualta tuttu näyttelijä ja jo pelkästään sen perusteella olen tiennyt että tuossa on nyt se rikollinen! Saisivat sarjan tekijät käyttää vain ja ainoastaan suuria tuntemattomuuksia näyttelijöinä.

Toinen viikolla katsottu elokuva on Iron Sky. Nauroin monta kertaa ääneen ja loppujen lopuksi se oli oikein toimiva parodia, mutta taas ei ollut käytetty ihan koko potentiaalia hyväksi! Parhaat kohtaukset liittyivät ison pöydän ääressä käytäviin valtioiden välisiin neuvotteluihin :). Götz Otto oli  tosi hyvä valinta Klaus Adleriksi ja pidin muistakin näyttelijöistä. Siis jos elokuva kertoo kuusta tulevista natseista, eihän se ihan täysi missi voi missään nimessä olla, joten tykkäsin! Tietenkin!
1 kommentti: