22 heinäkuuta 2012

Minizombi

Olen taas bongannut pari mukavaa juttua netin ihmeellisestä maailmasta :). 
Twig Terrariums tekee hauskoja sammalterraarioita erikokoisiin ja näköisiin lasiastioihin ja jokainen on erilainen. Elävän sammalen keskellä on pieniä ukkeleita rokkareista zombeihin ja vähän tavallisempaan väkeen.

Zombie-arium by Twig Terrariums
Twig Terrariums
Olen yhden kerran ostanut kirpputorilta kirjan vain sen takia, koska se oli niin kaunis. En itse asiassa ole vieläkään lukenut koko teosta, ehkä sen takia että se on ruotsinkielinen, mutta aion korjata asian jossain vaiheessa. Nyt löytyi toinenkin kirja, joka olisi aika komea lisä kirjahyllyyn. Friedrich Accum julkaisi kirjan Treatise on Adulterations of Food and Culinary Poisons vuonna 1820 ja kansi on aivan mahtava. Käärmeitä, hämähäkinverkkoa ja tietenkin pääkallo. Kirja käsittelee aivan harmittomiakin ruoka-aineita, mutta kertoo sen lisäksi kemikaaleista myrkyistä ja lisäaineista. Lisää tietoa löytyy Wikipediasta.

Sitten linnoistakin kun tykkään, haluaisin joskus käydä Sloveniassa katsomassa luolan suulle rakennettua Predjaman linnaa. Joka vuosi heinäkuussa siellä järjestetään keskiaikaiset turnajaiset ja tapahtuma on nimetty linnan 1400-luvulla omistaneen ritarin ja paroni Erazemin mukaan. Erazem ja hänen miehensä olivat linnan muurien sisällä piiritettyinä, mutta Erazem tiesi salatunnelista, jota kautta hän pääsi hakemaan ruokatarvikkeita. Tarinan mukaan lopulta yksi hänen miehistään petti Erazemin. Hänen palvelijansa lahjottiin paljastamaan hetki, jolloin Erazem joutui menemään vessaan, joka sijaitsi aivan linnan reunassa, ylimmässä kerroksessa. Palvelija näytti vihollisjoukoille pientä lippua ja niin vessaa ammuttiin tykillä ja Erazem kuoli housut kintuissa. En tiedä kuinka paljon tarinasta on totta, mutta näin kuulemma väitetään. Näkemisen arvoinen paikka joka tapauksessa.

Täältä löytyy lisää tietoa turnajaisista ja kaikesta muusta, jos on aikeissa matkustaa Sloveniaan.
Wikipedia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti