13 heinäkuuta 2012

Eläviä ja kuolleita lemmikkejä

Sain vihdoinkin laitettua kaksi edesmennyttä hämähäkkiäni kehyksiin. Tuo oranssinvärinen oli nimeltään Ransu ja se kuoli noin vuosi sitten. Mustempi kaveri Ari ehti olla kuolleena jo pari vuotta. Ne olivat molemmat koiraita, joten ne kuolivat 4-5 vuoden iässä niin kuin osattiin odottaakin. Täysikasvuisen koiraan tunnistaa helpoiten koukun näköisistä lisäkkeistä (tibial hooks), jotka ilmestyvät sen etummaiseen jalkapariin viimeisen nahanvaihdon jälkeen. Myös sen pedipalpit rupeavat muistuttamaan vähän nyrkkeilyhanskoja.

Arachnofreaks Forum
Kaikki ovat varmaan nähneet tällaisia aitoja hämähäkkitauluja jossain. Jos ei Suomessa, niin sitten ulkomailla. Niitä myydään matkamuistoinakin. Ne ovat komeita ja eksoottisia, mutta on hyvä ajatella vähän niiden alkuperää. Mielestäni on aika kauheaa, että hämähäkki tapetaan vain siksi, että joku saa sitten ripustaa sen seinälleen. Joskus taulujen tekijät pyydystävät hämähäkin ja jättävät sen lasipurkkiin suljettuna paahtavaan aurinkoon. Sitten se kuolee siinä kuumuuteen päivän aikana.

Pistetään nyt kuva meidän kissoistakin, kun olivat niin söpöinä päikkäreillä vierekkäin.

Jotkut täytättävät koiransa tai kissansa kun ne kuolevat, mutta enpä tiedä miten mukava juttu se olisi. Vaikka täyttäminen onnistuisikin hyvin, en välttämättä haluaisi kuollutta, lasisilmäistä kissaa nurkkaan seisomaan. On ne vaan niin paljon ihanampia elävinä, ja tiedän jo etukäteen, että meillä ollaan ihan hajalla kun niistä joskus aika jättää. Hämähäkkeihin ei kiinny ihan yhtä vahvasti ja ne on paljon helpompi pistää kuivumaan ja sitten kehystää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti