24 kesäkuuta 2012

Luuranko rämisee.

Luut ja luurangot ovat aina yhtä ihania ja kuuluvat lempikuvioihini vaatteissa ja esineissä. Monet yhdistävät ne kuolemaan, mikä on toisaalta luonnollista, luuthan tulevat esiin kun kuolemme ja alamme mädäntyä, ja luita voi löytyä vielä vuosisatojenkin päästä, kun kaikki muut osat ovat hajonneet. Toiset taas mieltävät pääkallot ja luurangot satanismiin ym pahuuteen, eikä sekään täysin odottamatonta ole. Kyllähän pääkalloissa uskotaan piilevän voimia ja niitä ovat taikauskoiset hihhulit käytelleet kaikenmoisisa rituaaleissaan. Se nyt on ihan pöljää tietenkin, enkä ole sellaisesta koskaan ollut vähääkään kiinnostunut. Luut kiehtovat minua niiden kauneuden ja käytännöllisyyden takia. Ne ovat yksi niistä asioista, jotka usein otetaan ihan itsestäänselvyytenä, vaikka ne ovatkin elämälle välttämättömiä ja itse asiassa todella uskomattomia kapistuksia. Ne ovat kovia, mutta samalla kimmoisia, ja suojaavat ja tukevat ruumistamme. Kaiken lisäksi ne korjaavat itse itsensä. Mietipä millaista olisi, jos luunmurtumat eivät itse paranisi, vaan niitä pitäisi liimata ja yhdistellä ja tukea erilaisilla apuvälineillä, joista ei koskaan enää pääsisi eroon kun vahinko on tapahtunut?

Itselläni on elämäni aikana murtunut yksi ainoa pieni luu. Katkaisin treeneissä oikean jalan nimettömän varpaani viisi vuotta sitten. Näin röntgenkuvan sairaalassa, mutten saanut sitä muistoksi kotiin, vaikka pyysin! Olen asiasta ikuisesti katkera. Varvas oli älyttömän kipeä ja hankala ainakin kolme viikkoa, vaikka kyseessä tosiaan oli pieni murtuma pienessä luussa.

Kullan kädestä otetaan kipsi pois ensi viikolla. Onnettomuudesta on kulunut nyt yli neljä viikkoa. Yritän olla ajattelematta miten kipeä se on, kun muistelen onnetonta varvastani viiden vuoden takaa. Silti muistan miltä ranteen luut näyttivät, kun ne törröttivät aivan näkyvillä kumpikin. Vaikka luista pidänkin, sellaista ei haluaisi nähdä tapahtuvan rakkaalle ihmiselle. Nyt sitä osaa olla nöyrän kiitollinen lääketieteelle ja taitaville kirurgeille, jotka antavat ihmisille toisen mahdollisuuden.

Törmäsin tosi kivaan t-paitaan, jonka selkään on leikattu selkäranka ja lapaluut. Ei olisi muuten yhtään mahdoton juttu leikata itse tuo sama kuvio johonkin paitaan! Valmistaja on Reborn, mutten päässyt jostain syystä heidän sivuilleen. Löysin kuvan täältä. Siellä oli muitakin hauskoja t-paitoja.

Heti perään löysin ohjeet, toisentyylisen kuvion leikkelemiseen paidan selkämykseen. Pitäisi kokeilla tehdä johonkin vanhaan paitaan!

Ribcage T-Shirt Reconstruction Tutorial
Luista saa myös kauniita koruja. Tiedän Suomessa yhden miehen, jolta oli onnettomuudessa irronnut pikkurilli ja hän oli sen puhdistanut mattoveitsellä ja tehnyt siitä itselleen riipuksen :). Taiteilija ja korusuunnittelija Ashley Marie tekee tosi hienoja juttuja oikeista eläinten luista ja hampaista, ja myy niitä Etsy.comissa. Hänen Marie's Cadaver -kotisivultaan löytyy kaikkea muutakin kaunista, muotia, koruja ja muuta ihanaista.
Marie's Cadaver Etsy Shop
Tässä on myös aika näyttävä korukokonaisuus, joka ei varmasti jää keneltäkään huomaamatta. Eikä ole mikään halpa rihkamaviritelmä. Lisätiedot Shoppingblog.

Monet pääkallokorut ovat tosi mauttomia ja rumia, harmi, mutta tässä oli hassulla tavalla söpö luurankokoru.
Skeleton necklace - Kate's Clothing
Alchemy jewelry. Gothicstyle.
Tähän loppuun sopii kuin nakutettu J- Karjalaisen biisi Luuranko rämisee. Paras biisi IKINÄ. Se saa aina hyvälle tuulelle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti