23 kesäkuuta 2012

Hämyjä ja alieneita

Oliko se juhannus tänään, eilen vai huomenna, en tiedä kun päivät ne vain viheltää ohitse. Tänään kuitenkin satelee vettä ja on kylmä, ja Iltalehden etusivu julisti suurin kirjaimin, että juhannuksena on kuollut neljä ihmistä. Tai on siis löydetty vasta neljä ruumista. Maanantaina löytynee vielä pari lisää.

Tällainen harmaan kulahtanut päivän retale vaatii piristyksekseen jotain hämähäkkiasiaa! Scott Linstead on huipputaitava luontovalokuvaaja, joka on ikuistanut hyppyhämähäkkejäkin. Hänen kotivisuillaan on lisää kuvia muistakin luonnon ihmeistä, sekä linkki hänen blogiinsa, jota itsekin seuraan säännöllisesti.

by Scott Linstead Jumping Spiders Photo Gallery
by Scott Linstead Jumping Spiders Photo Gallery
Kävimme viikko sitten katsomassa Prometheuksen ja minä ainakin tykkäsin. Parempi puoliskoni olisi odottanut enemmän toimintaa ja räiskimistä, joten häneltä ei leffalle herunut yhtä montaa pistettä. Elokuvan juju olikin nimen omaan selittää mistä alienit saivat alkunsa ja se tarjosi aika mielenkiintoisen selityksen. Michael Fassbender oli tosi hyvä David-androidina. Juuri sopivan muovisen ja jäykän oloinen, ei liikaa eikä liian vähän. Huippuälykäs ja valmis kohteliaaseen piikittelyyn, kun muistutetaan hänen paikastaan pelkkänä sieluttomana robottina. Lopussa kun alien tartutti oman suunnittelijansa ja koko homma oli jo karannut hanskasta, nähtiin ensimmäinen versio alienista. Se ei ollut läheskään yhtä hieno kuin H.R.Gigerin suunnittelema alien ihan ensimmäisessä leffassa Alien - Kahdeksas matkustaja vuodelta 1979. Alienithan ovat sen takia juuri niin upeita, koska ne ovat vähän niin kuin viruksia: ne muuttavat muotoaan ja mutatoituvat isäntälajistaan riippuen. Huippuluokan sopeutujia siis. Suunnittelijoilla oli täysin sama DNA kuin ihmisellä, mutta ne olivat paljon suurikokoisempia kuin me. Siihen nähden oli jännä, että alienista tuli niin erinäköinen kuin silloin, kun se ensimmäisen kerran hyppää ihmisen rinnasta ulos, mutta kuten sanottu, alienit mutatoituvat helposti.

Nyt voikin taas katsoa kaikki Alienit putkeen. Siitä on pari vuotta kun olen ne viimeksi katsonut, mutta eihän niihin koskaan kyllästy. Ja juuri sain lahjaksi dvd-paketin :).


Vielä kun saisi tuollaisen pehmoisen facehuggerin tai chestbusterin! :). Tai ehkä molemmat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti