06 toukokuuta 2012

Kesä ja ötökät

Sunnuntaista tulikin kaunis ja lämmin, vaikka edelliset kolme päivää on vain satanut vettä. Tomaatin ja paprikan taimet ovat kasvaneet hyvin, samoin kurpitsat. Yöt ovat olleet sen verran kylmiä, etten ole uskaltanut ulos vielä siirtää. Mansikantaimia aion ostaa kaupasta, joten eiköhän kasvimaasta tule ihan hieno. Hävettää kun ei ole saanut sen kanssa aikaiseksi mitään, vaikka tässä on asuttu jo neljä vuotta, mutta kyllä se tästä lähtee!

Viime vuoden keväänä seurailin kukkapenkistä löytämääni punaista koteloa, josta sittemmin kuoriutui harmaanruskean kirjava kehrääjäperhonen. Nyt minulla on purkissa uusi vauveli, jonka löysin marraskuussa kaupasta ostamastani jäävuorisalaatista. Se koteloitui heti kun majoitin sen uuteen purkkiin (muovinen petbox johon laitoin pohjalle ekologista multaa), ja se on talvehtinyt meidän kellarin viileydessä. Hain sen yläkertaan tällä viikolla ja elossa se on. Potkiikin välillä.


Keväässä parasta on se, kuinka kaikki herää eloon kasveja ja rotinkaisia myöten, ja kaikki nauttivat lämmöstä. Meidän takapihalla on näkynyt jo kaikenkokoista ja -näköistä mönkijää.

Odotan jo kesää, kun pääsen päärynäpuun alle lukemaan kirjaa ja kirjan valkoisille sivuille tipahtelee pikkuhirviöitä, joiden nimeä ei tiedä kukaan. Mietin aina niitä katsellessani, että jos ihan oikeasti jaksaisi ottaa selvää, niin varmasti joukossa olisi lajeja, joita ei ole vielä nimetty. Ikävä kyllä kun ihmisiltä kysyy mikä on kesässä kaikkein inhottavinta, he antavat lähes poikkeuksetta vastaukseksi ötökät. Ei siis pelkästään hyttyset, jotka ovat ihan oikeasti kiusallisia, vaan kaikki ötökät, eli hyönteiset, hämähäkkieläimet ja muut pienet oliot. Ihmisten ötökkäkammo on usein esteenä järkevälle ajattelulle.

Game of Thronesin ensimmäinen tuotantokausi on nyt näytetty televisiossa ja seuraavaa kautta joutuu kuulemma odottamaan ensi vuoteen. Plääh. Pitänee ostaa DVD:llä. Sillä ei ole niin kiire, koska nyt tietenkin seurataan jääkiekon MM-kisoja! Suomi kaatoi Valko-Venäjän aika nihkusti, tänään vastassa on Slovakia. Eilen katsoimme kun Ruotsi rökitti Tshekkiä. Täällä Ruotsin puolella kun asuu, on saanut kuunnella jo vuoden verran sitä, kuinka on vatvottu viimevuotista 6-1-finaalihäviötä. Ruotsalaiset ovat todella hyviä vatvomaan asioita. Kun suomalaiset saavat  turpaan jossain ottelussa, sitä jaksetaan yleensä itkeä vain sen yhden illan ajan. Sitten asia on jo hyväksytty ja voidaan mennä eteenpäin. Ruotsalaiset jäävät pohtimaan häviöitään pitkiksi ajoiksi, enkä voi olla välillä tuntematta, että he ovat huonompia häviäjiä. Ehkä he eivät vain ole tottuneet häviämään, joten shokki on paljon kovempi.
Jännäksihän tämä menee. Koska Ruotsi on jostain syytä antanut itselleen nimen Isoveli, otsikot ovat jo kirjoitelleet tyyliin Isoveljen revanssi ym. NHL-pelaajia Ruotsin joukkueessa on peräti 14, mutta ei nyt vielä heitetä kirvestä kaivoon. Toivotaan. Harmi sekin, että liput ovat niin sikakalliita tänä vuonna, että kisakatsomot sekä Ruotsin että Suomen puolella ovat olleet aivan tyhjinä.

Löysin kivoja koruja myyvän sivun: The Mymble's Daughter Tosi hienoja koruja, joihin inspiraatio on saatu mm. saduista ja tarinoista, ja vanhoista luontokuvista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti