21 huhtikuuta 2012

Pieniä kenkäongelmia

Edellisessä kirjoituksessani sivusin jo aihetta, joka on omaa sydäntäni lähellä: kenkiä ja varsinkin kengän kokoja. Kuulun siihen ryhmään, jonka on äärimmäisen vaikeaa löytää sopivia kenkiä, koska kenkäkauppojen hyllyiltä ei löydy tarpeeksi pieniä kokoja. Asioin usein lastenosastolla esim. Dinskossa ja olen löytänyt sieltä ihan siedettäviä balleriinatossuja ja joskus mukaan on tarttunut lenkkareitakin. Lenkkareissa ja saappaissa koko 36, talvipopoissa jopa 37, käy, koska niihin voi laittaa sukat. Tai kahdet. Tai kolmet. Ongelmia tulee vasta kun haluan löytää kauniit korkokengät tai muun tyyppiset juhlakengät, joihin ei siis ole tarkoitus sulloa mitään muuta kuin omat varpaansa. Silloin ainoastaan koot 33, 33,5 ja 34 tulevat kysymykseen. Tämä on melko hämmentävää, koska 13 vuotta sitten pystyin ostamaan sandaaleja ja avokkaita, jotka olivat kokoa 36. Olen jo pitemmän aikaa ollut täysin vakuuttunut siitä, että kenkävalmistajat ovat rukanneet kokonumeroita ylöspäin. Kaikkein parasta olisi, jos puhuttaisin vaan senteistä tai muilla mailla tuumista. Mitattaisiin jalkaterän pituus ja se olisi siinä. Tiedossa on, että ihmiset ovat pitempiä ja suuriluisempia kuin tuhat vuotta sitten. Ilman muuta jalkammekin koko on kasvanut sukupolvien myötä. Varsinkin naiset sortuvat usein häpeilemään suurta kengän kokoaan, ja uskon sen olevan suurin syy siihen, että kokonumeroita on soviteltu.

Eräässä BBC:n artikkelissa kerrottiin, että melkein neljä naista kymmenestä laittaa jalkaansa kengät, jotka eivät ole sopivaa kokoa. Jos oma koko on yli 40, asiasta ei haluta puhua ja valitaan mieluummin liian pienet kengät. Aivan typerää siis. Jos jalkaterä ihan oikeasti näyttää kauhealta melalta, voin ymmärtää nolostelun, mutta jos se taas ei muuhun vartaloon nähden ole ylisuuri, missä vika? Itse toivoisin, että jalkani olisi ainakin yhden koon verran suurempi. Olen tyytyväinen jalkoihini muuten, mutta kenkäostokset ovat aina yhtä tuskaa. Se että satun pitämään kauniista kengistä todella paljon, ei helpota asiaa lainkaan.

Isoja kenkäkokoja on ilmestynyt yhä enemmän kauppoihin. Isokenkäisten naisten lisäksi isoja korkkareita etsiskelevät transvestiitit. Netistä olen löytänyt sivuja jotka myyvät pieniä kenkiä, mutta usein hinnat eivät vastaa rahapussini kokoa. Ne ovat todella kalliita!

Portugalissa menin kenkäkauppaan, koska halusin nähdä missä kokoluokassa siellä pyöritään. Pienimmät koot olivat 35. Yhdessä liikkeessä myyjä kehotti itsevarmana kokeilemaan ensin kokoa 36, koska se oli kuulemma hyvin pieni 36. Tein työtä käskettynä vaikka tiesin sen olevan turhaa. Myyjä joutui hakemaan varastosta koon 35, joka sekin oli aivan liian suuri. Kauppaan jäi todella kaunis korkokenkäpari ja minä lähdin surkeana ulos.

Helsingissä pieniä kokoja myy Bellissima. Olen ostanut sieltä yhdet mustat korkkarit, joita olen käyttänyt tähän päivään asti. Nyt ne pitäisi viedä suutarille, koska korkolaput ovat kuluneet ja toisessa korkokin on jotenkin mennyt vinoon. 

Tässä eräs hyvältä vaikuttava kenkäkauppa netissä, josta saa pieniä kenkiä: Pretty Small Shoes
En ole vielä itse tilannut, koska kuten sanottu se on aika iso sijoitus, eikä silti voi olla aivan satavarma mitä saa.

Täältä tilasin elämäni ensimmäisen kerran kengät netistä: Light in the Box
Siellä hinnat ovat melko huokeita ja pienimmät koot 34. Tilasin alla olevat korkkarit ja ne sopivat!

Tulen varmasti jatkossakin tilaamaan samalta sivulta kenkiä. Paketti tuotiin ovelle, vaikka uumoilin sen jäävän tulliin niin kuin Suomessa, kun tilaa EU:n ulkopuolelta. Kaksi viikkoa myöhemmin tulli lähetti laskun postitse ja maksoin tullimaksun sitten vasta. Ihan kätevää, koska ei tarvinnut mitään tullitoimistoa lähteä etsimään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti