18 huhtikuuta 2012

Lissabon

Lensimme takaisin kotiin Lissabonista perjantai-iltana ja matkatavarat saimme eilen tiistaina. Meidän piti vaihtaa lentoa Amsterdamissa ja tietenkin Lissabonista lähtevä lento viivästyi yli kahdella tunnilla, joten meillä ei ollut pienintäkään mahdollisuutta ehtiä jatkolennolle. Meidät oli automaattisesti kirjattu seuraavalle Tukholman lennolle, mutta matkalaukut jäivät Amsterdamiin. Siinä vähän ennen puolta yötä meitä oli sitten pieni porukka Tukholmassa matkatavarahihnan luona onnettomana seisoskelemassa ja huomasimme että olimme kaikki Lissabonista tulossa...

Menomatkalla vaihdoimme lentoa Milanossa ja ehdimme käväistä kaupungissakin syömässä pastaa lounaaksi. Pääsiäisen takia suurin osa kaupoista oli suljettuina, mutta oli kiva nähdä vähän Milanoa siitä huolimatta. Ei meillä olisikaan ollut aikaa lähteä shoppailemaan. Lentokentällä meitä nauratti se kuinka matkatavarasäilytyksen ukkeli poltti tupakkaa kuin mikäkin korsteeni ja istui suoraan palohälyttimen alapuolella. Savupilvi oli melkoinen, eikä todellakaan lisännyt luottamusta lentokentän turvajärjestelyihin. Lisäksi on pakko mainita lentokentän vessoista. Koskaan elämässäni vessassa käynti ei ole ollut yhtä kiinnostavaa kuin Milanossa. Ensimmäisessä kopissa johon yritin, lukko ei toiminut. Seuraavissa kolmessa kopissa pönttöjen automaattihuuhtelun liiketunnistin oli niin herkkä, että huuhtelu pärähti käyntiin jo kun olin saanut oven lukkoon ja suunnittelin istahtavani alas! Se oli aivan järkyttävää, enkä saanut vedentuloa loppumaan. Yhden kerran onnistuin käymään invavessassa, jossa ei ollut automaattihuuhtelua. Toisella kertaa onnistuin taitelemaan niin että pidin toista kättä liiketunnistimen silmän edessä, mutta siitä huolimatta vessa yritti hyökätä päälleni kun nousin ylös.

Lento Milanosta Lissaboniin oli aivan ihana, koska pilvet olivat todella korkealla vasta ja ehdimme nähdä hyvin vuoret, joiden yli lensimme. Sen lisäksi kun lentohenkilökunta kuuli, että olimme hääpäivämatkalla, saimme juoda kuohuviiniä oikeista laseista ja ihastella kaunista auringonlaskua! Nähtävästi emme näyttäneet mahdollisilta lentokonekaappareilta, koska meille tosiaan uskallettiin antaa oikeaa lasia. Heti tuli mieleen silti, että niitähän olisi voinut käyttää aseina.


Lissabonissa otimme taksin lentokentältä hotellille ja en tiedä halusiko kuljettaja pelleillä kanssamme vai pelkästään kunnolla säikäyttää, koska hän ajoi mutkissakin niin kovaa, että meinasimme mennä nurin takapenkillä. Nopeusmittari näytti parhaimmillaan suorissa kohdissa 150 km/h!! Onneksi emme ole niitä herkimmästä päästä olevia matkustajia, joten otimme rennosti ja ajattelimme että pääsemmepä nopeammin perille.

Sää oli oikein hyvä Lissabonissa. Pari kertaa satoi vähän aikaa, mutta oli silti lämmintä, 16-20 astetta. Minä kävin välillä yksinkin kaupungilla ja tunsin itseni täydeksi friikiksi, koska kuljeskelin pelkässä valkoisessa t-paidassa ja farkuissa, mutta kaikki muut ympärilläni olivat kietoutuneet talvitakkeihin ja kaulaliinoihin! Herätin ihan oikeasti huomiota, varsinkin metro- ja ratikkapysäkeillä seistessäni! Jopa turisteilla oli talvitamineet päällä, monella jopa toppatakki ja hupussa karvareunus...Tuuli oli viileä ja kova kun meni lähemmäksi rantaa, mutta silti olin aivan äimänä miten kukaan pystyi pukeutumaan niin tuhdisti! Minua taas pidettiin varmaan aivan hulluna. Tai prostituoituna.

Monet taloista olivat huonokuntoisia, mutta niiden seinät oli koristeltu ihanilla kaakeleilla. Jokainen rakennus oli omanlaisensa. 


Matkan söpöys oli eläintarhassa näkemämme minivirtahevon poikanen!Ruoka oli samanhintaista Lissabonissa kuin täälläkin, alkoholi tietenkin halvempaa. Ero näkyi selvimmin vahvoissa viinoissa, viskeissä ym. Viinit olivat melkein samoissa hinnoissa suurin osa, mutta halpisviinejä sai parilla eurolla pullo. Kenkiä ja vaatteita sai halvalla ja vaikka alussa näytti siltä, että minun on taas turha haaveilla korkkareista, löysin kuitenkin yhden parin kokoa 35! Ne ovat tietenkin liian isot, mutteivät LIIAN LIIAN isot jottenko keksisi jotain patenttiratkaisua asiaan! Olen onnellinen. Ja sitten ostin vielä kymmenellä eurolla korkeakorkoiset saappaat, jotka olivat kokoa 35. Saappaat ovat paljon helpompia löytää, koska niihin voi aina tunkea sukkia ja pohjallisia ja vaikka sanomalehteä. Näistä kenkäasioista ja koko-ongelmastani aion avautua enemmän myöhemmin, mutta siitä tuonnempana. Miesten kenkiäkin mukaamme tarttui useampi pari.Matka oli onnistunut ja pidimme Lissabonista todella paljon, mutta on se vaan ihana tulla kotiinkin. Seuraava matka saa odottaa ainakin ensi vuoteen, mutta minulla passi menee voimasta joulukuussa, joten pitää muistaa hommata uusi kesällä. Edinburgh kiinnostaisi seuraavaksi ja toisaalta olisi ihana lähteä Venäjälle. En ole käynyt Pietarissa viiteen vuoteen ja se tuntuu suhteettoman pitkältä ajalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti