22 maaliskuuta 2012

Syö mitä tapat.

Ostinpa tiistaina kokonaisen vesimelonin ja kossua, ja nyt olen toteuttamassa kokeilua jota olen suunnitellut jo monta vuotta. Kuulin ideasta jo ajat sitten, mutta ei vaan ole saanut aikaiseksi itse kokeilla. Nyt menemme kavereille kylään lauantaina, joten tämä on oiva tuliainen.

Idea on siis se, että vesimelonin kuoreen tehdään pieni reikä johon laitetaan suppilo, ja suppiloon kaadetaan kossua ja katsotaan miten paljon meloni sitä itseensä ottaa. Nyt on jo mennyt puolikas pikkupulloa. Projektiin pitää varata pari päivää ainakin, koska siinä kestää. Sitten kun meloni on täynnä viinaa, siitä leikataan vaan viipaleita ja pistetään poskeen. Tai jossain näin ehdotuksen, että melonin palat laitetaan tehosekoittimeen ja tehdään muhjusta cocktailit. Seuraava kokeilu pitää sisällään nallekarkkeja ja kossua. Nekin kuulemma imevät itseensä kelpomäärän viinaa.

Luin taas Iltalehden uutisia ja siellä kohistiin tositv-ohjelmasta nimeltä Viidakon tähtöset ja siitä kuinka naiset ohjelmassa saavat tehtäväkseen "tappaa raa'asti kanan".  Sivulla oli oikein äänestyskin menossa siitä, meneekö eläimen tappaminen liian pitkälle ja enemmistö oli sillä kannalla että kyllä menee. Suurin osa tästä äänestäjien enemmistöstä lienee silti lihansyöjiä. Ja voiko tappaminen koskaan olla mitään muuta kuin raakaa? Nähtävästi ohjelman kanan kaula pistetään poikki kirveellä, jos oikein ymmärsin. Seuraavassa lainaus Oikeutta eläimille-sivulta: "Teurastamolla kanat ripustetaan jaloistaan hihnaan, jonka jälkeen ne tainnutetaan veden kautta johdettavalla sähköllä. Jos kana räpistelee, se ei välttämättä osu tainnutusaltaaseen. Kanat tapetaan leikkaamalla kaulavaltimo joka on hihnan seuraava etappi." Kuulostaako tuo yhtään vähemmän raa'alta?

Syön itse kanaa, lihaa ja kalaa. Sian- ja naudanlihan syöntiä olen vähentänyt rankasti ja olen kyllä harkinnut kanastakin luopumista. Hyväksyn kyllä lihansyönnin, mutta ihmettelen tuollaista tunteilua siitä, että kanan pistäminen päiviltä kirveellä ei ole muka sopivaa viihdettä. Ihmiset siis syövät lihaa, mutteivät halua tiedostaa sen alkuperää.

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg tappaa kaikki syömänsä eläimet itse. Kuulostaa ehkä vähän oudolta, mutta hän kuulemma tekee sen juuri siksi, että muistaisi että liha tulee elävistä eläimistä, joiden täytyy kuolla jotta me saamme syödä ne. Idea on siis hyvä. Lihaa kunnioittaa varmasti enemmän tällä tavoin. Olisi hauska ajatella millaista olisi, jos jutusta tulisi yleinen käytäntö. Jos halajat lihaa, sinun on itse tapettava eläin.

Ihmiset haluavat nautiskella, mutta eivät suostu myöntämään asioiden kääntöpuolta. Suurin osa ei ollenkaan halua tietää tai kuulla miten huonosti teuraseläimiä kohdellaan. Pääasia on vai se, että oma maha täyttyy. Kaikki vähänkin ikävä halutaan piilottaa pois näkyvistä ja mielestä. Teurastuksia pitäisi näyttää televisiossa ainakin joka toisella mainoskatkolla, jos minä saisin päättää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti