18 maaliskuuta 2012

Ruumiit hyötykäyttöön

Innostuin kirjoittamaan parroista viimeksi ja nyt löytyi aihetta löyhästi sivuava kuva :). Taitaa suomalaisetkin pojat näyttää samalta kuin tuossa oikeanpuolisessa kuvassa.


Nyt on myös julkistettu Prometheuksen virallinen traileri! Prometheus official trailer Odotukset on kyllä korkealla sen elokuvan suhteen. Meillä on pitemmän aikaa lojunut  neljä elokuvalippua, eikä niitä ole vieläkään käytetty kun ei yksinkertaisesti tule sellaisia elokuvia jotka kiinnostaisivat. Prometheus tulee vasta kesäkuussa, mutta nyt huhtikuussa ensi-iltaan tulee Ironsky. Suomalaista scifiä :). Jos pahiksina on kuusta tulevat natsit, ei leffa voi ihan huonokaan olla!

Näin unta että olin Slovakiassa ja eksyin johonkin tutkimuslaitokseen, joka oli täynnä zombeja. Pääsin ihme kyllä ehjänä ulos, vaikka rakennuksen ovet olivat lukossa suurin osa ja ne avautuivat ja sulkeutuivat vähän miten sattui. Olen varmaan liikaa haaveillut zombimeikkausbileistä, josta on ollut puhetta kaverin kanssa ja katsoin eilen leffan I sell the Dead. Oli yllättävän hyvä komedia. Kertoi haudanryöstäjistä, jotka erikoistuvat elävien kuolleiden pöllimiseen. Sen lisäksi katsoin juuri ennen nukkumaanmenoa Apulannan uuden musiikkivideon "Zombeja". Apulanta - Zombeja! Eli ei kait ihme jos näkee hörhöjä uniakin.

Kun tietää, että kuolema ei ole mitään muuta kuin elämän loppu ja kuolleet eivät tiedä tai tunne mitään, asiasta voi vääntää vitsiä vaikka kuinka. Jos joku siis ihmettelee miksi musta huumori on mieleeni ja vitsailen kuolemasta melko usein, enkä juuri jaksa kuolleita kunnioittaa. Itsekin olen täyttänyt elinluovuttajakortin ja kun kaikki käyttökelpoiset osat on laitettu jakoon, voi loputkin jämät lahjoittaa lääketieteelliseen tutkimukseen. On sääli että ihmiset tietämättömyyttään ja eri tunnesyistä asettuvat vastahankaan tieteen kanssa. Ennen vanhaan ja valitettavasti joskus nykyäänkin on vaikea saada ruumiita tutkimuskäyttöön. Suurin osa lahjoitetuista ruumiista taitaa olla vanhoja ihmisiä tai peräti kodittomia tai tunnistamattomia, joilla ei ole sukulaisia estämässä? Jos ei halua itseänsä leikeltävän, vähin mitä voi tehdä on antaa lupa käyttää elimiä jos ne ovat hyvässä kunnossa. Pidän hautausmaista, mutta itse en ikimaailmassa sijoittaisi rahaa hautaukseen tai johonkin turhaan muistomerkkiin. Tuhkaus on halvempaa ja se vie vähemmän tilaa, mutten tajua sitäkään ihan täysin.

Tällä viikolla uutisissa kerrottiin kuinka Kölnin yliopiston anatomian laitoksen kellarihuoneesta Saksassa, oli löydetty ruumiita ja niiden osia, jotka oli yksinkertaisesti unohdettu sinne. Olisin halunnut nähdä sen henkilön ilmeen joka oven ensimmäisenä avasi! Hajukin oli ollut aika kauhea. Harmi jos ruumiinosat ovat ehtineet mennä pilalle, eikä niitä voida enää käyttää. Nyt niitä kuulemma pitää sitten tunnistaa, mitä en myöskään pysty ymmärtämään. Jos ne on lahjoitettu kertaalleen tieteen käyttöön, kuka niitä kaipaisi? Etsitäänkö siellä muka omaisia, joille kertoa että heidän sukulaisensa palasia on lojunut kellarissa mätänemässä vuosikymmenen ajan? Parasta olisi kai vain polttaa kaikki ja heittää roskiin tuhkat.

Tuskin noin hyviä mokia usein sattuu, eli suosittelen edelleen kaikkia lahjoittamaan maalliset jäänteensä tieteelliseen käyttöön. Luin taannoin että Yhdysvalloissa toimii erillinen tutkimusryhmä joka on erikoistunut tutkimaan sitä miten ihmisruumis palaa. He saavat käyttöönsä lahjoitettuja ruumiita ja polttavat niitä eri tavoin. Eli muitakin vaihtoehtoja on kuin se, että joutuu väistämättä lääketieteen opiskelijoiden veitsen alle. Ruumiit ja elimet siis hyötykäyttöön! Ei mene mitkään osat silloin aivan hukkaan niin kuin ne menisivät tavallisessa hautauksessa tai tuhkauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti