31 maaliskuuta 2012

Excuse me while I kiss the sky.

Viikot tuntuvat vilahtavan ohitse niin nopeasti, että ihan ihmetyttää. Viikko sitten olimme ystäviemme luona kylässä Söderforsissa ja veimme heille tuliaisena kömpelösti paketoimani kossumelonin.

Kossu oli valunut melonin sisään melko epätasaisesti, mutta viipaloiminen sujui mainiosti eikä siinä vaiheessa olisi ollenkaan arvannut melonin todellista sisältöä. Päällipuolen viipaleissa kossu maistui todella vähän tai ei oikeastaan ollenkaan, mutta pohjalta viinaa löytyi niin tujakasti että silmät meni ristiin. Yhteensä lirutin puoli litraa koskenkorvaa koko meloniin ja enemmänkin olisi vielä mennyt.

Kuten joka kevät, olen istutellut erilaisia siemeniä purkkeihin ja kippoihin ja niitä on nyt meillä vähän joka paikassa itämässä. Kirsikkatomaatit itivät nopeimmin, perässä kukkakaalit. Paprikoista ei ole lähtenyt nousemaan vielä yksikään. Pihvi- ja pensastomaatit ovat nousemassa mullasta hyvää vauhtia myös ja laitoin kokeeksi myös mung-papuja multaan. Olen yleensä liottanut ja syönyt niiden idut sellaisenaan, mutta halusin nähdä minkälainen kasvi niistä kasvaa. Ruusupavuista yksi ainoa siemen iti (ne olivatkin aika vanhoja siemeniä) ja se onkin aivan ihana. Se näytti vähän alien-vauvalta ensin alkuun, mutta jo kolmessa päivässä kasvaa hujahti tosi paljon.Siementen kylväminen ei taida olla kovin suosittua puuhaa, mutta minun mielestäni se on aivan ihanaa ja kuuluu olennaisena osana kevääseen :). Olen joka kerta ihan innoissani kun näen mullan alta paljastuvan uutta elämää.

Olemme etsineet uutta grilliä siellä täällä ja eilen Valbossa pistäydyin ensimmäistä kertaa Smaksak-liikkeeseen. Löysin aivan ihanan taulun, joka oli ihan pakko ostaa. Ei siinä muu auttanut. Eikä se maksanut kuin 149 kr.Jimi Hendrixin sitaatti: "Excuse me while I kiss the sky" ja lepakko. Ihana!

Viimeisenä suosittelen vielä leffaa, josta tykkäsin. Apollo 18. Se oli tehty dokumenttityyliin ja tunnelma oli hyvä. Kuvakaan ei pomppinut liikaa, vaikka sitä vähän uumoilin. Leffa kertoo Apollo 18-lennosta joka tehtiin kuuhun ja josta ei koskaan kerrottu julkisuuteen. Se kun meni aika pieleen.  IMDB: Apollo 18

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti