16 maaliskuuta 2012

Ei parta pahoille kasva

Olen harkitsemassa Game of Thrones- kirjasarjan ostoa, koska kun rupesin katsomaan sarjaa, tietenkin innostuin. Sarjan jaksot tuntuvat olevan vähän lyhyitä tai siis tapahtumat tökkivät, menevät eteen liian suurin harppauksin ja tuntuu että jotain jäi näkemättä. Niin käy melkein aina kun kirja mahdutetaan tv-sarjaksi tai elokuvaksi. Lempihahmoni sarjassa on vähemmän yllättäen Khal Drogo...

Sarjassa on hienoja partoja, kuten aina hyvissä fantasiataruissa, ja mietinkin miksei parta ole enemmän muodissa nykyään. Syitä saattaa olla mm se, että parran kasvatus ei kaikilta onnistu, parta voi olla joskus epäkäytännöllinen ja ehkä vaikea pitää siistinä. Mitä jos miehet alkaisivat ostaa tekopartoja? Naiset ovat iät ja ajat liimailleet itseensä tekokarvoja. On tekoripsiä ja hiuslisäkkeitä. Miksi parran pitäisi olla vain halloween-asuste tai hevarin tunnusmerkki? Etsiskelin netistä tekopartoja ja totesin, että suurin osa on laadultaan surkeita, ja ne jotka on tehty aidosta karvasta, maksavat liikaa, eikä silti ole takeita siitä näyttävätkö ne hyvältä leukaan liitettynä.

Tietenkin on miehiä, joille parta ei edes hirveän hyvin sovi ja luin iltalehdestä, että tutkimusten mukaan naiset kiinnostuvat helpommin parrattomista miehistä, koska se on kuulemma merkki siisteydestä ja kyvystä huolehtia itsestään. Ehkä se pätee joihinkin naisiin, mutta omasta mielestäni parta on äärettömän miehekäs kun se on hyvin hoidettu ja puhdas, ja jos se kasvaa luonnostaan tuuheaksi. Jos parta ei kunnolla kasva, on parempi olla edes yrittämättä tai nimen omaan turvautua tekokarvoihin.

On myös olemassa joitakin vanhoillisia ihmisiä, jotka pitävät partaa edelleenkin jotenkin kapinallisena, vaikka elämme 2010-lukua. Siihen en muuta sano kuin että HOHHOIJAA.

"Ei parta pahoille kasva, turpajouhet joutaville", tiedettiin jo Kalevalassa. Miesten muoti on aivan liian karvatonta nykyään. Petyin mm Thor-elokuvaan jo pelkästään sen vuoksi kun Thor oli vartaloltaan karvattomaksi vahattu. Ei vastannut ollenkan käsitystäni Thorista! Ei se leffa muutenkaan yhtään kummoinen ollut, mutta ne puuttuvat karvat pilasivat sitä entisestään. Ehkä sarjakuvassakin Thor on sellainen kuin leffassa, en ole lukenut sitä, mutta jotenkin viikingeistä ja heidän mytologiastaan tulisi hienot parrat ja rintakarvat mieleen.

Aloin tällä viikolla lukea Sergei Lukyanenkon The Night Watch- trilogian toista osaa The Day Watch. Tykkäsin ensimmäisestä osasta (The Night Watch) ja myös molemmista elokuvista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti