26 helmikuuta 2012

Kuoleilua

Kirjoitin aikaisemmin että olisin halunnut mennä keskiaikateemaisiin häihin ruttotautiseksi meikattuna. Asia tuli mieleen taas koska ensi yönä jaetaan Oscar-palkinnot, mukaan luettuna parhaan maskeerauksen oscar. Olen aina halunnut päästä mukaan elokuvan tekoon. Voisin mieluusti seurata ihan vain sivustakin, mutta kaikista hauskinta olisi päästä esittämään kuollutta raatoa johonkin elokuvaan. Elokuvissahan vilisee kuolleita. Kaikki rikosdekkarit alkavat yleensä sillä, että jossakin tapahtuu murha ja joku löytää ruumiin. Sotaleffoissa ruumiita voi joissakin kohtauksissa olla läjäpäin. Mietinkin onko kukaan erikoistunut näyttelemään vain ja ainoastaan kuolleita ruumiita? Eikö se olisikin aika mahtava ammatti? Näyttelijä, joka on hionut kuolemisen ja kuolleena olemisen taidon huippuunsa. Siis en puhu mistään zombeista, jotka ovat eläviä kuolleita ja kävelevät ympäriinsä ja syövät aivoja ja örisevät, vaan ihan kuolleista kuolleista ruumiista. Jos sellainen näyttelijä jostain päin maailmaa löytyisi, millä tavoin hänet palkittaisiin? Oscareissa ei taida olla sellaista kategoriaa kuin "paras ruumis", eikä kuollutta roolihahmoa lasketa sivuosanäyttelijäksikään. Ensi ajattelemalla voisi erehtyä luulemaan, että kuolleen näytteleminen on helppo homma, joka ei paljoa harjoitusta vaadi, mutta kuinka monta kertaa sitä onkaan pettynyt katsoessaan elokuvaa, jossa ruumis ihan selvästi hengittää tai sen silmäluomet värisevät? Ruumisnäyttelijän tulisi siis osata maata aivan liikkumatta, rentouttaa kaikki lihaksensa silmiä myöten, olla hengittämättä ja pitää silti pulssi mahdollisimman matalana ja huomaamattomana.

Sellaisen näyttelijän CV olisi hauska. Siinä lueteltaisiin kaikki elokuvat, joissa hän on vilahtanut muutaman sekunnin ajan ruumiinavauspöydällä tai joukkohaudan pohjalla maatessaan. Hyviä puolia ammatissa olisi monia muuhun näyttelijän työhön verrattuna. Ensinnäkään ei tarvitsisi ottaa paineita vuorosanoista ja niiden muistamisesta. Toiseksi, välttyisi joutumasta väen vängällä näyttelemään suutelu- ja seksikohtauksia. (Jos ruumisnäyttelijänä saisi roolitarjouksen, joka sisältää seksiä, olisi leffakin sen verran kyseenalainen että voisi harkita toisen kerran lähteekö siihen mukaan.)

Jos en ikinä pääse ihkaoikeaan elokuvaan mukaan, toivoisin silti joskus pääseväni meikkaajan tuoliin istumaan. Siitä saisi vähintää makean profiilikuvan facebookiin. Oikein limainen ja turvonnut hukkuneen ruumis on aina ollut yksi unelmani.


Tässä ihan kiva video.

Jotain tällaista tyyliä olisi kiva kokeilla!

Ja toinen linkki: From human to corpse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti